Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombealarm avblåst etter fire timer

Politiet ber om tips fra bussterminalen i Fredikstad rundt klokka 14.39 i ettermiddag.

BOMBEGRUPPA: i 16.45-tida ankom bombegruppa fra Oslo politidistrikt i sin svarte varebil. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
BOMBEGRUPPA: i 16.45-tida ankom bombegruppa fra Oslo politidistrikt i sin svarte varebil. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Bombealarmen er avblåst uten funn, og hotellgjester og beboerne i nabolaget kan flytte tilbake, melder Østfold-politiet like før klokka 19.

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet): Politiet har evakuert ansatte og gjester fra Quality Hotel i Fredrikstad. I tillegg ber de folk om å holde seg unna området, melder Østfold politidistrikt på Twitter.

Evakueringen skyldes en bombetrussel som ble ringt inn til politiets nødnummer 112 klokka 14.39. Bombegruppa fra Oslo politidistrikt har ankommet.

Nær tre timer etter trusselen opplyser politiet at bombetrusselen ble ringt inn av en mann fra en telefonkiosk i Løkkegata ved bussterminalen i Fredrikstad.

Politiet ber om tips fra folk som har ferdes der før og etter klokka 14.45. Bilister med dashboard-kamera blir bedt om å ta kontakt  på post.ostfold@politi.no.

Få detaljer - Vi har sikret området, sier politiets kommunikasjonsrådgiver Øystein Stavdal Paulsen til Dagbladet i 16.20-tida.

Sprengstoffekspertene ankom Fredrikstad i 16.45-tida.

TUNGT BEVÆPNET: Politifolk med maskinpistoler og hjelmer står vakt ved det evakuerte hotellet (i bakgrunnen), i påvente av bombegruppa fra Oslo. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
TUNGT BEVÆPNET: Politifolk med maskinpistoler og hjelmer står vakt ved det evakuerte hotellet (i bakgrunnen), i påvente av bombegruppa fra Oslo. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Paulsen vil ikke gå inn på detaljer om innringeren eller hvorfor politiet velger å ta trusselen alvorlig.

Hotellet ligger i Nygata i Fredrikstad sentrum, og er et mye brukt konferansehotell. I nabobygningene ligger bl.a. en filial av Peppe's Pizza, Medietilsynets lokalkontor og Obos. Også disse lokalene er evakuert.

- Folk gråt Ifølge Fredriksstad Blad var politiet tungt bevæpnet under evakueringen, og flere av de evakuerte var forvirret over situasjonen; noen skal ha grått.

Situasjonen er i 17-tida rolig i området. Politifolk med maskinpistoler og hjelmer befinner seg på stedet mens bombegruppa arbeider.

Hotellgjestene er nå overført til et annet hotell mens politiet håndterer situasjonen.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!