MYSTISK BAGASJE:  Sørgående tok fra Dal ble stoppet og tømt og Lillestrøm stasjon avsperret av politiet fra like før klokka 14 i ettermiddag. MMS-FOTO: JON HAALAND/DAGBLADET.
MYSTISK BAGASJE: Sørgående tok fra Dal ble stoppet og tømt og Lillestrøm stasjon avsperret av politiet fra like før klokka 14 i ettermiddag. MMS-FOTO: JON HAALAND/DAGBLADET.Vis mer

Bombealarm avblåst på Lillestrøm stasjon

Bombegruppe fant ikke sprengstoff i tre mistenkelige vesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet på Romerike har evakuert et sørgående lokaltog og sperret av Lillestrøm stasjon.

POLITIET EVAKUERER: Store politistyrker er på plass og evakuerer Lillestrøm stasjon etter funn av mistenkelig bagasje. Foto: JON HAALAND / DAGBLADET
POLITIET EVAKUERER: Store politistyrker er på plass og evakuerer Lillestrøm stasjon etter funn av mistenkelig bagasje. Foto: JON HAALAND / DAGBLADET Vis mer

Årsaken er observasjon av såkalt «mystisk bagasje» uten eier på tog nr. 1634 fra Dal til Drammen.

SISTE: det er ikke sprengstoff eller annet farlig materiale i de tre veskene som bombegruppa fra Oslo politidistrikt har undersøkt. Politiet ga like etter klokka 14.45 klarsignal til at togtrafikken kan gå som normalt igjen på Lillestrøm stasjon.

- Det viste seg at det bare var personlige og ufarlige eiendeler i de tre mistenkelige veskene. Vi vet ennå ikke hvem som eier veskene, sier politiinspektør Hans Holmgrunn i Romerike politidistrikt til Dagbladet ved 15-tiden.

100 meter sikkerhet Politiet fikk melding om den mystiske bagasjen klokka 13.41, og Lillestrøm stasjon var dermed stengt for publikum en time mens andre tog kjørte forbi.

- Det dreier seg om tre uidentifiserte bager med ukjent innhold. For sikkerhets skyld har vi rekvirert bombegruppa fra Oslo politidistrikt, og de var på plass nå klokka 14.30. Stasjonsområdet er fortsatt avsperret med 100 meter sikkerhetsavstand, opplyser politiadvokat Åse Kjustad Eriksson i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

- Det var like før klokka 14 jeg fikk melding om at alle passasjerer er evakuert, opplyser kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til Dagbladet.

Brannbiler og ambulanser Politiet fikk den første meldingen fra NSB ved 13.45-tiden.

- Det var ingen som  meldte seg som eier til de tre bagene, og derfor tok verken politi eller NSB noen sjanser. Vi vet ikke hva som er i veskene før bombegruppa nå er klar til å undersøke. Både ambulanser og brannvesen er i berdskap ved stasjonen, opplyser politiadvokaten ved 14.35-tiden.

- Stadig flere politibiler Et vitne sier til Dagbladet at han og de andre passasjerene er bedt om å trekke seg unna stedet og holde seg unna.

- Det er mye folk her og det kommer stadig flere politibiler, sier han.

Annen togtrafikk går forbi Lillestrøm, opplyser NSB.