Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombealarm hos karikaturtegner

Muhammed-tegner Kurt Westergaard evakuert, pakke på trappa skutt i stykker av bomberobot.

Foto: Preben Hupfeld/Scanpix
Foto: Preben Hupfeld/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En mistenkelig pakke på 40x20 centimeter ble i ettermiddag funnet på trappa til karikaturtegneren Kurt Westergaard i Danmark, melder jp.dk.

Westergaard bor i Århus og er mannen som tegnet de berømmelige Muhammed-karikaturene som skapte store protester og drapstrusler etter at Jyllands-Posten publiserte dem.

- Kom med postmannen
Pakken ble funnet klokka 13.15. Westergaard ble i all hast evakuert fra sitt hjem, og naboer i flere hus ble også hentet ut og plassert i en buss mens politiet undersøkte den mistenkelige pakken.

I 16-tida ble pakken skutt i stykker av en bomberobot, ifølge Berlingskte Tidende. Pakken viste seg å inneholde et brev.

- Brevet skal nå undersøkes nærmere, men vi har kunnet oppheve sperringene i området, sier Mogens Brøndum i politiet til nyhetsbyrået Ritzau.

Ifølge Bt.dk skal en nabo ha sett at postbudet kom med pakken, men det ble slått alarm da det ble klart at Westergaard ikke hadde bestilt noe slikt.

- Jeg har ingen kommentar. Vi tar det stille og rolig. Jeg ikke si annet, så får dere snakke med politiet, sier Kurt Westergaard selv til Bt.dk.

Westergaards bolig ligger bare noen hundre meter fra Jyllandspostens kontor i Århus.

Alvorlige terrorplaner
Tirsdag denne uken ble to menn fra Chicago-området pågrepet, siktet for å ha planlagt et terroranslag mot den danske avisa Jyllands-Posten.

Mennene det er snakk om er 49-årige David Coleman Headley og Tahawwur Hussain Rana, som er 48 år gammel.

Bakgrunnen for planene skal være at avisa trykket de svært kontroversielle karikaturtegningene av profeten Muhammed.

Ifølge politiet planla de to først å slå til mot Jyllands-Postens kontor i København. Senere vurderte de å heller drepe kulturredaktør Flemming Rose og tegner Kurt Westergaard, som var mannen bak tegningene.

På en pressekonferanse i København tirsdag sa Jakob Scharf, leder av det danske sikkerhetspolitiet, at det var planlagt brukt enten håndvåpen, som ved Mumbai-angrepet, eller sprengstoff og eksplosiver.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media