Bombealarm i Bergen avblåst

Mistenkelig gjenstand funnet i bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Under ransaking av en bil oppdaget politiet i Bergen en propanflaske med fenghette og lunte. Gjenstanden minnet ifølge politiet om en bombe, og bombeeksperter fra Forsvaret ble tilkalt.

Klokken 14.35 kom beskjeden om at bombealarmen var over.

- Gjenstanden er desarmert og uskadeliggjort, og sikringen oppheves ettersom vi ikke lenger anser dette som farlig, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Bilen hvor den mistenkelige gjenstande ble funnet, stod parkert i Møllendalsveien, sør for Bergen sentrum.

- Gjenstanden er nå tatt ut av bilen og Forsvaret er på plass for å undersøke gjenstanden nærmere, sa nestkommanderende operasjonsleder Bjarne Flokenes til Dagbladet.no i 13-tiden.Bilen sto i et industriområde, med kun spredte bygninger. Et trettitalls personer ble evakuert da alarmen gikk. Blant dem administrerende direktør i Falck Norge AS, Øystein Aam:

- Det er nå fint vær og strålende sol. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å stå og se på det politiet og Forsvaret foretar seg, sa han til bt.no.

Bilen ble tauet inn natt til søndag og skulle ransakes av politiet, som fant en bombelignende gjenstand. Funnet ble meldt klokken 11.27. Forsvarets personell var i 13.15-tiden akkurat kommet til stedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.