POLITIAKSJON: Politiet i Brussel har sperret av et stort område etter at en mann ikledd en «lang kappe med ledninger» oppførte seg mistenkelig. Foto: AP
POLITIAKSJON: Politiet i Brussel har sperret av et stort område etter at en mann ikledd en «lang kappe med ledninger» oppførte seg mistenkelig. Foto: APVis mer

Bombealarm i Brussel -omringet mistenkelig mann

Belgisk politi: - Falsk alarm. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Brussel sperret onsdag ettermiddag av et stort område etter at en mann ikledd en «lang kappe med ledninger» oppførte seg mistenkelig, ifølge belgiske medier, skriver BBC.

Senere gikk belgisk politi ut og sa at det hele var en falsk alarm, og at den mistenkte mannen var en student, melder BBC på Twitter.

Uavklart situasjon

Politiet omringet mannen, og bilder fra stedet viste en mann som knelte med hendene i været, mens politiet rettet skytevåpen mot ham.

Flere brannbiler og store politistyrker omringet området, og gaten hvor mannen ble pågrepet var en lang stund tømt for folk.

Situasjonen var lenge uavklart.

Bombeeksperter fra det belgiske forsvaret var stedet og undersøkte om mannen hadde eksplosiver på seg.

Ekstra høy beredskap

Aksjonen fant sted i nærheten av t-banestasjonen ved Place de la Monnaie i den belgiske hovedstaden. Butikker i nærheten var evakuert og en rekke gater stengt.

Ifølge Nieuwsblad var det en vekter fra et privat sikkerhetsfirma som reagerte på at mannen var iført en tykk vinterfrakk med synlige ledninger.

I morgen er det Belgias nasjonaldag, og sikkerheten i den belgiske hovedstaden er derfor ekstra høy.

Terrorberedskapen har vært høy i Brussel siden angrepet på Zaventem-flyplassen og på metrostasjonen Maelbeek i mars. Til sammen 32 mennesker ble drept i terrorangrepene.

Dagbladet oppdaterer saken.