«Bombealarm» i Dagbladet og Aftenposten

Dagbladets ansvarlige redaktør John O. Egeland og ansvarlig redaktør i Aftenposten Einar Hanseid har også fått mistenkelige pakker i dag. Tidligere i dag fikk SVs Øystein Djupedal en mistenkelig pakke som kan være en kjemibombe.Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egeland fikk pakka i posten for en drøy uke siden. Det var en polkartong av papp, som det lå popkorn og en flaske i.

- Jeg så flaska og satt den til side. Da jeg leste om pakka til Djupedal i dag, begynte jeg å lure på hva som var i pakka jeg hadde fått, sier Egeland til Dagbladet.no.

Ved 14-tida i ettermiddag trakk han opp flaska.

- Jeg merket fort at den kom fra noen som ikke ville Dagbladet og meg vel. Inneholdet var meget udelikat, men det virket ikke veldig truende.

Signatur

Egeland ringte umiddelbart til politiet, som kom til Dagblad-huset i Akersgata litt før klokka 14.30 i ettermiddag.

- Dette er en del av livet til journalister og redaktører. Men det er alltid ubehagelig å få hilsner fra forskrudde mennesker. Jeg har aldri opplevd noe liknende, sier han.

Sammen med flaska lå det en hilsen, som kan ha inneholdt en signatur. Politiet sperret av Egelands kontor klokka 14.30.

Dagbladet.no har fått bekreftet at også ansvarlig redaktør i Aftenposten, Einar Hanseid, har fått en mistenkelig pakke. Han var ikke tilgjengelig for kommentar.

Samme type pakker

Pakkene som Dagbladet, Aftenposten og Djupedal har mottatt er av identisk art.

- Det er akkurat samme type, og vi går ut i fra at det er samme avsender, sier politibetjent Carl Viklund ved Kriminalvakta i Oslo til Dagbladet.no. Viklund har aldri opplevd denne typen pakker tidligere.

Voldsavsnittet ved Oslo politikammer overtar saken i morgen. De vil analysere innholdet i "bombene".

Kunne fått følger

Politiet går ut i fra at innholdet i pakkene var blandet for at det skulle eksplodere.

- I verste fall kunne dette ha fått følger. Mer kan jeg ikke si før innholdet er analysert, forteller Viklund.

Politiet jobber ut i fra teorien om at innholdet kan være en kjemisk innretning som var laget for å eksplodere. Selv om bomben luktet av ekskrementer, mener Duaas at det ikke nødvendigvis var innholdet.

- Det luktet i grenseland til avføring. Det er flere kjemiske forbindelser som lukter råttent egg, sier politiinspektør Stig Duaas ved Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet ser svært alvorlig på saken. Pakka i Stortinget sprakk litt før klokken 08.00 i dag, da det ennå ikke var folk i lokalet. I Aftenposten gikk den av i helga. Verken i Stortinget eller i Aftenposten førte pakke-eksplosjonene til store skader i lokalene.

Forstår ikke motivet

Verken John O. Egeland eller Øystein Djupedal forstår hvorfor noen ville sende dem slike pakker.

- Jeg synes dette er både ubehagelig og trist. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle oppleves så kontroversiell. Men jeg har ikke tenkt å bli mer forsiktig, sier Djupedal til Dagbladet.no.

Han skjønner ikke hvorfor noen skulle sende ham en slik pakke.

- Jeg har ingen formening om hvorfor noen har sendt pakka. Jeg har heller ikke noe spesielt ønske om å vite det, men jeg antar at jeg blir informert av politiet, sier Djupedal.

Han ble varslet om at pakken var til ham, da han var på vei til Oslo ved 10-tida i formiddag. Da ble han ringt opp av sekretæriatet i Stortinget.

- Denne dagen ble veldig forskjellig fra det jeg hadde trodd. Jeg har aldri fått noe slikt i posten før, og har aldri mottatt trusler, sier Djupedal.

<B>EKSLODERTE IKKE:</B> Pakken som ble sendt til Dagbladets redaktør John O. Egeland (t.v) var udelikat - men politiet hentet den før den eksploderte.
<B>PAKKE NUMMER TRE:</B> Politiet måtte hente tre såkalte stinkbomber i Dagbladet (bildet), Aftenposten og på Stortinget i dag.