- Bombealarm i København avblåst

Bombealarmen som gikk i København i formiddag er nå avblåst.

ALARM: En bomberobot er sendt til stedet for å hjelpe redningsmannskapene med å få oversikt over situasjonen. Foto: Keld Navntoft / NTB scanpix
ALARM: En bomberobot er sendt til stedet for å hjelpe redningsmannskapene med å få oversikt over situasjonen. Foto: Keld Navntoft / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dansk politi sperret av et område i nærheten av Kongens Nytorv sentralt i København i formiddag. Grunnen var et kjøretøy som så ut til å være utstyrt med en bombe, melder Danmarks Radio (DR).

- Mistanken går på at det ligger en bombe i bilen, eller at bilen er laget om til en kjørende bombe, sa talsmann Hans Sinding ved politiet i København til DR.

Mistaken kom blant annet på grunnlag av at understellet på bilen var utstyrt med ledninger og batteterier utover de som normalt hører til på en bil.

Meldinga om den mistenkelige bilen kom klokka 09.38 fra tips fra publikum. All trafikk i området ble stanset, og folk som befant seg i området ble enten bedt om å evakuere eller holde seg innendørs.

For å lage strøm Bilen befant seg i en parkeringskjeller under en bygning med mellom 600-700 ansatte.

Dagbladets reporter på stedet meldte om at 10-15 politibiler kom til stedet, sammen med politiets egen bomberobot kalt «Rullemarie».

Drøye to og en halv time etter at bombealarmen gikk ble aksjonen avblåst. Ifølge NTB skal det være snakk om et vitenskapelig forsøk, ikke en bombe.

BOMBEALARM: Politiet i København har sperret av et område i København sentrum på grunn av et mistenkelig kjøretøy. Foto: Google Maps
BOMBEALARM: Politiet i København har sperret av et område i København sentrum på grunn av et mistenkelig kjøretøy. Foto: Google Maps Vis mer

Politiet fikk tak i mannen som eide bilen. Mannen forklarte at det bare var snakk om et «vitenskapelig eksperiment» som hadde til formål å lage strøm til bilen, sier dansk politi til NTB.

- Kunne ikke avvise det
I en pressemelding fra dansk politi står det at aksjonen ble igangsatt "for å være på den sikre side".

- Det er helt rutinemessig at vi evakuerer området når det kan være fare for beboere og personer i området. For heller å være på den sikre side, sier lederen for København-politiets aksjon, Jens Jespersen gjennom pressemeldinga.

- Politiet kunne ikke umiddelbart avise at det var snakk om farlig innhold i bilen, derfor ble militærets bomberyddere tilkalt, og hele området ble evakuert.

Klokka 12.20 var det klar at det ikke var snakk om en bilbombe og politiet opphevde sperringene rundt stedet.

MULIG BOMBE. Slik ser bilen mistenkt for å inneholde en bombe ut fra undersiden. Foto: Scanpix
MULIG BOMBE. Slik ser bilen mistenkt for å inneholde en bombe ut fra undersiden. Foto: Scanpix Vis mer