Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombealarm i Sverige rett ved barneskole

Mistenkelig gjenstand oppdaget utenfor helsesenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Luleå i Sverige mistenker man å ha funnet en bombe, og et stort område er sperret av, skriver Expressen. Den nasjonale bombegruppa er også kalt inn.

- Vi har funnet en gjenstand, og jobber utfra teorien om at det er sprengstoff, sier politiets pressetalsmann David Levy til SVT.

Det var en tilfeldig forbipasserende som oppdaget den mistenkelige gjenstanden tidlig tirsdag morgen. Gjenstanden stod da plassert utenfor helsesenteret i Luleå.

- Vi tok et bilde av gjenstanden, som vi sendte til den nasjonale bombegruppa i Stockholm. De har på bakgrunn av dette valgt å reise opp for å håndtere saken, sier politi-pressetalsmann Johan Schlienger til Expressen.

I området ligger en skole med 165 barn fra førskolealder, melder Expressen.

Barna holdes nå hjemme.

- Det er helt ubegripelig, man tror ikke det er sant. På nåværende tidspunkt kommer vi ikke inn på skolen, men jeg er i kontakt med politiet, så får vi se hvordan dette utvikler seg, sier skolens rektor til SVT.

Ifølge TV-kanalen er dette den tredje bombetrusselen i Luleå på kort tid.

Saken oppdateres.