Bombealarm på folkehøyskole avblåst

Mistenkelig pakke inneholdt ikke sprenglegemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Soltun Folkehøgskole utenfor Harstad mottok i fredag ettermiddag en pakke som politiet mente kunne inneholde en bombe.  inneholde en bombe, ifølge 

- Den mistenkelige pakken som ble funnet på Folkehøgskolen er nå åpnet. Det viste seg at den ikke inneholdt noe sprenglegemer av noe slag, skriver Midtre Hålogaland politidistrikt i en pressemelding.

Pakken var innrettet slik at utenforstående skulle tro det var sprengstoff i den, og politiet ser alvorlig på saken. Forholdet vil bli etterforsket videre, står det i pressemeldingen.

Både lokalt politi og bombeeksperter fra Oslo jobbet med saken. Skolen mottok pakka, som skal se ut som en vanlig norgespakke fra Posten, like før klokka 16 i ettermiddag.

- Pakken er så mistenkelig at vi har rekvirert personell som er trent til å håndtere dette, saoperasjonsleder Svein Tore Engen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Den var adressert til skolen, og ikke til en bestemt person, opplyser Engen.

En av lærerne fortalte at stemningen på skolen ikke var anstrengt, og at det ikke er foretatt noen evakuering.

- Vi har en venner- og familehelg her akkurat nå, så det er en del ekstra folk på skolen, sier læreren til Dagbladet.no.