Bombealarm på Oslo S.

Det ble slått full alarm da en herreløs stresskoffert ble funnet på Østbanehallen i Oslo. Men innholdet var ufarlig for de fleste av oss. I kofferten fant politiets bombegruppe kun cognac.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele Østbanehallen ble sperret av etter at vektere fant kofferten. Den stod plassert ved inngangen mellom Oslo S. og Østbanehallen. Da ingen eier meldte seg måtte politiets bombegruppe rykke ut for å sjekke for eventuelle bomber.

Etter intens jobbing ble det slått fast at kofferten inneholdt cognac. Fint merke var det også, V.S.O.P. Det kan jo være eksplosivt nok det, men koffertens innhold må nok desarmeres av andre enn enn politiet.

Politiet fikk melding om stresskofferten klokka 16.25. Rundt klokka 18.15 slo de fast at kofferten var ufarlig.

- Det er to ting vi må sjekke for å avgjøre om innholdet er farlig, opplyser Odd Tore Matson, leder for bombegruppa, til Dagbladet.no. Mer om gruppas fremgangsmåte vil ikke Matson ut med.

- Noen hemmeligheter må vi beholde for å ha fordelen, sier Matson.

Publikum Dagbladet.no snakket med tok det hele med ro. Reisende ble ikke hindret av avsperringen og politiet hadde heller ikke sperret av bagasjeoppbevaringen i nærheten av kofferten.

Ingen fare denne gang altså. Og skulle noen savne en svart stresskoffert med cognac, kan den avhentes på politiets hittegodskontor.

<B>INGEN BOMBE, KUN BRENNEVIN:</B> Stresskofferten skapte mye oppstyr, men inneholdt kun cognac.