Bombealarm ved cruiseskip

«Sprengstoff» viste seg å være deler til sprinkleranlegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For andre dag på rad ble det slått full terroralarm i havna i Miami.

Denne gangen var det mistanker om at en pakke som skulle lastes om bord i et cruiseskip fra Royal Caribbean inneholdt eksplosiver, som gjorde at alarmen gikk. Det melder den amerikanske kystvakten, ifølge nyhetsbyrået AP. 

Pakken ble testet seks ganger, og alle prøvene viste spor av eksplosivet C4, sa talsmann James Jugde.

Senere viste det seg at pakken inneholdt deler til sprinkleranlegg.

Bombeeksperter tilkalt

Bombeeksperter ble tilkalt havna i Miami for å undersøke den mistenkelige gjenstanden, som var i ferd med å losses av en lastebil. Pakken skulle om bord i skipet Majesty of the Seas.

- Scanningsinstrumenter oppdaget noe unormalt da en palle ble flyttet fra en lastebil, og bombeeksperter fra Miami-Dade County-politiet ble sendt til cruiseskipet og havna for videre etterforskning, sier talsmann Roy Rutland til Reuters.

Den mistenkelige pakka er nå uskadeliggjort av bombeekspertene. Den viste seg å inneholde deler til et sprinkleranlegg, sier Zach Mann, talsmann for toll- og grensebevoktningen i Miami, til AP.


TERRORALARM FOR ANDRE DAG PÅ RAD: Både i dag og i går var det mistanke om terror i Miamis havneanlegg. I går var det bildeler, i dag var det deler til et sprinkleranlegg. Foto: Royal  Caribbean International
TERRORALARM FOR ANDRE DAG PÅ RAD: Både i dag og i går var det mistanke om terror i Miamis havneanlegg. I går var det bildeler, i dag var det deler til et sprinkleranlegg. Foto: Royal Caribbean International Vis mer

Full terroralarm i går

Politiet har ikke bekreftet opplysningene om at pakken testet positivt på C4-eksplosivet.

FBI overvåket situasjonen, det bekreftet talskvinne Judy Orihuela.

Royal Caribbean er et delvis norskeid selskap og er børsnotert i Oslo og New York.

I går ble det slått full terroralarm ved samme havn etter at tre menn fra Midtøsten ble observert i en lastebil. Etter et bombesøk viste det seg at mennene bare fraktet bildeler, og at det hele skyldtes en «misforståelse».