Bombealarm ved USAs største atomkraftverk

Ansatt stanset med hjemmelagd bombe

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Palo Verde Nuclear Generating Station, USAs største atomanlegg, ble i kveld satt i full terrorberedskap.

En arbeider ved anlegget ble stoppet stoppet av sikkerhetspersonell da han var på vei inn til atomkraftverket. På lasteplanet til bilen han kjørte ble det under et rutinemessig søk funnet en rørbombe.

Den hjemmelagde bomben kunne trolig ikke ha forårsaket større skader om den hadde blitt detontert inne på atomanlegget.

Etter det urovekkende funnet fikk ingen verken forlate eller komme inn på anlegget så lenge etterforskningen pågikk.

- Våre sikkerhetsstyrker gjorde alt riktig og demonstrerte at våre prosedyrer fungerer, sier vakthavende Randy Edingtong ved operatørselskapet Arizona Public Service Co. ifølge nyhetsbyrået AP.

Rørbomben ble raskt sikret av et bombeteam fra politiet, og selve driften av atomkraftverket ble ikke stanset.

FBI og departementet for innenriks sikkerhet er koblet inn i etterforskningen, men myndighetene ser foreløpig ikke på saken som terrorismerelatert, ifølge ABC News.

Pickupen som ble kjørt av den ansatte som nå sitter i avhør skal ikke ha blitt kjørt på en stund, og mannen skal ha antydet at andre enn ham kan ha plassert den lille bomben der. Den var utstyrt med en enkel lunte, og skal ikke ha vært utstyrt med innretninger som tidsinstilling eller fjernstyring.

Arkivfoto: AP / Jason Wise
Arkivfoto: AP / Jason Wise Vis mer

Palo Verde Nuclear Generating Station er USAs største atomanlegg, og ligger i Wintersburg i Arizona, rundt 80 kilometer vest for Phoenix.

Anlegget står for strømforsyningen til hele 4 millioner mennesker og strekker seg over et område på 16 kvadratkilometer.

Bombealarm ved USAs største atomkraftverk