Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombealarmen på eiendommen til Lars Vilks avblåst

Mannen som sto bak muhammedtegningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi rykket ut etter melding om at det er funnet en mistenkelig gjenstand ved kunstneren Lars Vilks hus i Nyhamnsläge, melder Expressen.

- Vi kan ikke utelukke at det er en farlig gjenstand, og derfor har vi sendt bombeteknikere til stedet, fortalte pressetalsmann hos politiets operasjonssentral, Nils Norling, til Helsingborgs Dagblad mens aksjonen pågikk.

Ifølge Norling var det ingen hjemme i huset til Vilks da alarmen gikk.

Da bombegruppa kom til stedet, viste det seg at den mistenkelige gjenstanden var en elektrisk boks som var gjenglemt etter at det var utført arbeid ved bolighuset.

Den svenske kunstneren ble for alvor kjent med sine tegninger av profeten Muhammed som en hund i 2007. Det har blant annet ført til at han har mottatt mange trusler, blitt utsatt for springskalle og fått huset forsøkt påtent, og kunstneren har politibeskyttelse.

 ANGREPET FLERE GANGER:  Lars Vilks, svensk kunstner og kontroversiell karikaturtegner av profeten Muhammed. Hans hus har fått installert overvåkningsutstyr etter at to gjerningsmenn forsøkte å antenne det med en brannbombe i mai 2010. Politet holder også jevnlig huset under oppsikt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
ANGREPET FLERE GANGER: Lars Vilks, svensk kunstner og kontroversiell karikaturtegner av profeten Muhammed. Hans hus har fått installert overvåkningsutstyr etter at to gjerningsmenn forsøkte å antenne det med en brannbombe i mai 2010. Politet holder også jevnlig huset under oppsikt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer
Hele Norges coronakart