Bombeangrep mot britisk Jemen-ambassade

Under ett døgn etter angrepet mot et amerikansk krigsskip, slo terrorister til mot den britiske ambassaden i Jemen. Nabolaget ristet da bomba ble kastet over gjerdet like etter daggry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen ble skadd, men vinduene ble blåst ut i ambassaden og nabobygningene. Folk hadde tatt helgefri, og kun en vaktmann var til stede.

- Eksplosjonen ved den britiske ambassaden i Jemen var et terrorangrep, sier den britiske utenriksministeren Robin Cook.

Han sier at en slags bombe ble kastet over ambassadens høye gjerder.

- Den skal ha landet på et dieselaggregat og ført til en kraftig eksplosjon, sier Cook.

Ingen tar på seg skylda

Ambassaden var i høy beredskap etter de siste ukenes uroligheter i Midtøsten, og gårsdagens terrorangrep på en amerikansk destroyer i Jemen. En gummibåt med eksplosiver traff båten og skapte et hull på 6 ganger 12 meter. Seks døde, 35 ble skadd og 11 er savnet.

- Ambassaden tenkte å be om ekstra sikkerhet, etter en rekke demonstrasjoner i hovedstaden til støtte for palestinerne. Vi vil avgjort gjøre det nå, sier den britiske generalkonsulen.

Ingen har tatt på seg ansvaret for selvmordsaksjonen mot USS Cole. Det er heller ikke noen som har tatt på seg ansvaret for dagens ambassade-angrep. Det brøt ut brann og det ble betydelige skader på bygningen. En nærliggende skole og en annen ambassade ble også skadd av trykkbølgen.

Etterforskere jobber på nå stedet, opplyser ambassaden.

Mistenker Osama bin Laden

Urolighetene som har preget Israel de siste to ukene har også spredt seg til andre arabiske land. Det har vært flere demonstrasjoner med sterk anti-amerikansk brodd. Jemens president Ali Abdullah Saleh har gått inn for å sende menn og våpen til palestinerne.

Den amerikanske ambassaden har, i likhet med mange andre amerikanske diplomatiske stasjoner i Midtøsten, vært midlertidig stengt av sikkerhetsgrunner.

Senator John Warner sa i et møte med den amerikanske forsvarskomiteen at det kunne være en forbindelse mellom Jemen-angrepet på USS Cole og Osama bin Laden. Han skal ha stått bak bombingen av de amerikanske ambassadene i Nairobi og Dar el Salaam i 1998 da over 200 ble drept.

ANGREPET AV TERRORISTER: USS Cole ble angrepet da den tanket ved havna i Aden i Jemen i går. Et hvitt teppe dekker hullet i skroget som ble laget av eksplosjonen.