Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombeangrep mot opprørere i Elfenbenskysten

Bombefly fra Elfenbenskystens flyvåpen angrep for tredje dag på rad opprørere nord i det vestafrikanske landet. Flyene bombet stillinger rundt byen Bouake, sa en FN-tjenestemann i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig med bombingen ble det meldt om skyting med automatvåpen rett sør for byen, som ligger snaue 300 kilometer nordvest for hovedstaden Abidjan. Amerikanske og franske utsendinger i Elfenbenskysten bekreftet at de hadde hørt om kamper rundt Bouake.

Den afrikanske union AU fordømte flyangrepene mot Bouake-området og anklaget regjeringen i Abidjan for å bryte fredsavtaler. AUs leder, Nigerias president Olusegun Obasanjo, sa seg sterkt bekymret over utviklingen i Elfenbenskysten.

Obasansjo ba FN sende forsterkninger og utvide mandatet til de 6.000 fredsbevarende soldatene verdensorganisasjonen har utplassert i Elfenbenskysten. FN-soldatene samarbeider med 4.000 franske soldater som står under direkte kommando fra Paris.

Elfenbenskysten har i praksis vært delt i to siden et mislykket kuppforsøk i september 2002. Etter dette kuppforsøket har opprøre ligget i krig med regjeringsstyrker i de nordlige delene av landet. (®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media