En mann ble skutt og drept i Malmö, bare timer før bombeangrepet mot politistasjonen. Det er foreløpig ikke klart om det er en sammenheng mellom hendelsene. 
Foto: Drago Prvulovic / Scanpix
En mann ble skutt og drept i Malmö, bare timer før bombeangrepet mot politistasjonen. Det er foreløpig ikke klart om det er en sammenheng mellom hendelsene. Foto: Drago Prvulovic / ScanpixVis mer

Bombeangrep mot politistasjon i Malmö

Bare timer etter at en mann ble skutt og drept i «Nordens mest lovløse by».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politistasjon i sentrum av Malmö ble utsatt for et bombeangrep natt til onsdag, og bygningen fikk store skader.

Ytterveggen på stasjonen, som ligger i på Eriksfältsgatan i sentrum av byen, fikk et stort hull i den kraftige eksplosjonen. Kontorlokalene innenfor fikk omfattende skader.

- Heldigvis var det ingen der inne, men det var likevel et alvorlig angrep på oss, sier operasjonsleder Marie Keismar i Skånepolitiet.

Bare timer før eksplosjonen var det folk på arbeid ved nærpolitistasjonen som var gjenstand for angrepet. Teknikere fra politiet var på plass i morgentimene onsdag, og området rundt bygningen ble avsperret.

Politiet har ikke spekulert i hvem som kan ha stått bak nattens bombeangrep.

Drap nummer åtte Få timer før bombeangrepet ble nok en person skutt og drept i Malmö. Mannen satt i en bil, og politiet har ennå ikke gått ut med identiteten hans.

Åtte menn er skutt og drept i Malmö siden mai i fjor, og tirsdagens drap var det sjette på to måneder.

Les også: Nordens mest lovløse by.

Senest i helgen ble tre personer skutt på åpen gate. To av dem ble så hardt skadd at de måtte opereres. En person ble pågrepet siktet for drapsforsøk etter skuteepisodene mot to yngre menn lørdag.

Ingen er pågrepet etter angrepet mot en 38-åring søndag, som ble skutt i halsen og i brystet.

Spesialstyrker Svensk politi har satt inn ekstra ressurser som følge av den siste voldsbølgen i Malmö og har sendt såkalte GOB-grupper til byen.

GOB står for grov organisert vold, og politienheten består av åtte aksjonsgrupper fra hele landet som har spesialisert seg for å bekjempe grove forbrytelser.

GOB har tidligere vært satt inn mot gjengkriminalitet i Södertälje. Rundt 200 politibetjenter inngår i GOB-gruppene, som har ulike arbeidsoppgaver og tyngdepunkt i de tre største byene.

- I Malmö er det nå på plass en betydelig GOB-styrke, ifølge rikspolitiet. (NTB)