Bombeangrep mot to hoteller i Jakarta

Åtte drept, 50 skadd.

SPRENGT: Vakter står utenfor Ritz-Carlton i Jakarta etter at en eller flere bomber gikk av i dag. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dadang Tri   (INDONESIA CONFLICT)
SPRENGT: Vakter står utenfor Ritz-Carlton i Jakarta etter at en eller flere bomber gikk av i dag. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dadang Tri (INDONESIA CONFLICT)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere bomber har gått av på to luksushoteller i den indonesiske hovedstaden Jakarta, melder Associated Press (AP). Hotellene ligger i samme gate.

Dødstallene stiger.

Ifølge AP er åtte mennesker drept og 50 skadd. En rekke av disse er utlendinger som bodde på hotellet.

Utenriksdepartementet sier til Dagbladet at de har vært i kontakt med den norske ambassaden i landet, og forsøker å finne ut om nordmenn er rammet av bombene.

Videoopptak viser knuste ruter, opprevne fasader og tykk røyk som stiger opp fra gaten hvor hotellene lå.

- Rommet ristet
- Jeg spiste frokost i 16. etasje og hørte en eksplosjon. Jeg dro ned til første etasje og det var kaos. Jeg så blodige utlendinger, omtrent tre til fem av dem, hardt skadd, sier et vitne til AFP.

- Jeg hørte et smell og hele rommet ristet. Så hørte jeg to eksplosjoner til. Det var mye forvirring. Akkurat nå har politiet, ambulanser og brannvesen kommet. Gaten er sperret av, sier en av beboerne på Marriott til CNN.

Er du i Jakarta? Tips oss på telefon +47 24 00 00 00 eller epost 2400@db.no.

Ytterligere detaljer er ikke klart, og det er ikke kjent om dette dreier seg om et selvmordsangrep eller plantede bomber.

ANGREPET: Et arkivfoto viser Marriott Hotel i Jakarta; ett av to åsted for nattas bombeangrep. Foto: EPA/WEDA
ANGREPET: Et arkivfoto viser Marriott Hotel i Jakarta; ett av to åsted for nattas bombeangrep. Foto: EPA/WEDA Vis mer

Ingen har påtatt seg ansvaret for angrepene.

Store mengder redningsmannskaper er på vei inn i den eksklusive gaten hvor angrepene fant sted.

Jemaah Islamiah
Jakarta har vært åsted for en rekke angrep mot turiststeder som hoteller og nattklubber de siste årene. Marriott ble angrepet i 2003; 12 døde. Terrornettverket Jemaah Islamiah ble utpekt som skyldig, melder AP.

Jemaah Islamiah anklages også for å ha vært innblandet i terrorangrepet på Bali i 2002, som kostet 202 mennesker livet, skriver NTB.

Siden begynnelsen av 2000-tallet er en rekke religiøse ekstremister pågrepet i Indonesia, og det er nå flere år siden forrige gang forrige gang landet ble rammet av store bombeaksjoner. Presidentvalget tidligere denne måneden gikk fredelig for seg, melder NTB.

2003: 12 personer ble drept da Marriott Hotel ble rammet av et bombeangrep i 2003. Foto: AFP PHOTO/INOONG/cyk
2003: 12 personer ble drept da Marriott Hotel ble rammet av et bombeangrep i 2003. Foto: AFP PHOTO/INOONG/cyk Vis mer