Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bombeangrep rammet boligstrøk i Tripoli

Flere døde er hentet ut av et ødelagt hus i Tripoli. Det ser ut til at et NATO-angrep har rammet et boligområde, melder BBC.

VISER SKADENE: Slik ser det ut i boligstrøk etter det som angivelig er et NATO-angrep. Bildebyrået EPA understreker at bildet er tatt under en guidet tur fra myndighetene i de aktuelle områdene. Foto: EPA/MOHAMED MESSARA/SCANPIX
VISER SKADENE: Slik ser det ut i boligstrøk etter det som angivelig er et NATO-angrep. Bildebyrået EPA understreker at bildet er tatt under en guidet tur fra myndighetene i de aktuelle områdene. Foto: EPA/MOHAMED MESSARA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske kringkasterens reporter på stedet så selv to døde bli fraktet bort fra den ødelagte bygningen. En journalist fra nyhetsbyrået Reuters så én person bli hentet ut av bygningsrestene.

Lokale innbyggere forteller at en hel familie er blitt drept, og libyske myndigheter hevder sju sivile er døde. De utenlandske journalistene i byen kan imidlertid ikke bekrefte disse opplysningene.

Fattig bydel Angrepet skal ha rammet bydelen Suq Al Juma rundt midnatt. NATO har så langt ikke kommentert hendelsen. Alliansen har tidligere innrømmet at sivile områder som følge av uhell er blitt rammet i noen av bombeangrepene mot mål i Libya.

Bydelen Suq Al Juma er forholdsvis fattig og kjent som et område hvor mange av innbyggerne er motstandere av diktatoren Muammar Gaddafi og hans regime.

- Vestens brutalitet Folk fra de libyske redningstjenestene jobbet sammen med en stor gruppe lokale menn for å fjerne restene av den sammenraste bygningen natt til søndag.

- De sivile husene ble med overlegg gjort til mål. Dette er et nytt tegn på Vestens brutalitet, hevdet Libyas viseutenriksminister Khaled Kaim.

Tatt med til sykehus Flere journalister i byen ble tatt med til et sykehus hvor de fikk se minst tre døde, blant dem et spedbarn. I tillegg fikk de se et barn som var skadd.

Ifølge libyske tjenestemenn var alle disse ofre for bombeangrepet natt til søndag. Dette er så langt ikke bekreftet av uavhengige kilder.

For to uker siden ble reportere tatt med til det samme sykehuset hvor de fikk se et barn som ifølge myndighetene var såret i NATO-angrep. Men en ansatt ved sykehuset skal da ha opplyst at skadene i virkeligheten skyldtes en trafikkulykke.
(NTB)

SKADD: Bildet, også tatt fra den guidede turen organisert av myndighetene, viser en person som fjernes fra ruinene. Foto:  AP/Ivan Sekretarev/SCANPIX
SKADD: Bildet, også tatt fra den guidede turen organisert av myndighetene, viser en person som fjernes fra ruinene. Foto: AP/Ivan Sekretarev/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media