Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombeattentat mot turisthavn på Sri Lanka

Tamiltigre kom inn på havnen utkledd som fiskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst en person er drept og flere skadd etter at opprørere sprengte to båter i lufta under et selvmordsangrep på Sri Lanka i morges norsk tid. Angrepet fant sted i feriebyen Galle som ligger på sør-kysten, melder nyhetsbyrået AP.

Myndighetene på Sri Lanka mistenker separatistorganisasjonen LTTE, tamiltigrene.

Utkledd

De mistenkte tamiltigrene klarte å ta seg inn på havnen i fem båter ved å opptre som fiskere. De sprengte selv to av båtene sine i lufta, mens marinen sprengte de tre andre.

Alle opprørerne ble drept, men det er foreløpig ikke klart hvor mange de var, ifølge en talsmann for forsvarsministeren.

Angrepet kan signalisere et skifte for de tamilske opprørerne, som stort sett har angrepet nordlige og østlige deler av Sri Lanka som de hevder er de etniske tamilenes kulturelle hjemland.

Bombene kan også være et anslag mot Sri Lankas turistindustri. Galle, som ligger rundt 110 kilometer fra hovedstaden Colombo, og strendene i nærheten er populære steder for turister.

Flere angrep

Angrepet var det andre angrepet mot marinen denne uka. På mandag kjørte en selvmordsbomber en truck fylt med eksplosiver inn i en militærkolonne. Minst 95 mennesker ble drept i angrepet og mer enn 150 ble skadd.

Den store bølgen av angrep kommer samtidig som Sri Lanka møter økt internasjonalt press for å starte forhandlinger.

Norges spesialutsending til fredsprosessen på Sri Lanka, Jon Hanssen-Bauer, kom til hovedstaden Colombo på tirsdag for å møte regjeringen og de tamilske tigrene.

Tamiltigrene har slåss for å få et eget land for tamilene i nord og øst på Sri Lanka siden 1983.