Bombeattentat på stadion i Tsjetsjenia

Mange mennesker skal være drept og såret i en eksplosjon på et fullpakket stadion i Tsjetsjenias hovedstad Groznyj søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Blant de mange sårede er øverstkommanderende for de russiske styrkene i Tsjetsjenia, general Valerij Baranov, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Eksplosjonen skjedde under feiringen av Seiersdagen til minne om Sovjetunionens seier over Nazi-Tyskland i 1945. Det er ikke klart hvor mange som var til stede på seremonien.

Ifølge Interfax er minst ti mennesker såret og et ukjent antall drept i eksplosjonen på Dinamo-stadionet.

BBC melder at det var en landmine som eksploderte, trass i de strenge sikkerhetstiltakene og de mange politifolkene som var til stede. Den var plassert midt i hovedtribunen, ifølge RIA Novosti.

Tsjetsjenske opprørere har ofte benyttet seg av russiske helligdager til angrep og attentater mot russiske soldater eller sivile.

Eksplosjonen i Tsjetsjenia vil uten tvil kaste en skygge over feiringen av den viktige helligdagen. Den skjedde bare minutter etter at president Vladimir Putin ankom en lignende feiring med militærparade på Den røde plass i Moskva.

(NTB-AFP)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer