Bombebelte-mannen tatt igjen

Væpnet politijakt med hunder og helikopter i Oslo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bare tre dager etter at politiet forrige gang prøvde å pågripe den 29 år gamle mannen, utløste han en ny stor politiaksjon i dag.

- En politipatrulje skulle klokka 12.40 sjekke mannen for et forhold på en adresse på Bergkrystallen. Han stakk av, men snudde seg og viste fram en blank gjenstand. Politifolkene oppfattet dette som et mulig skytevåpen, og trakk seg derfor tilbake, opplyser operativ uteleder Kjell Jan Kverme til Dagbladet.no

På bakgrunn av den antatte våpentrusselen og den svært spesielle forhistorien til 29-åringen satte politiet inn helikopter, store bevæpnede politistyrker og patruljer med hunder for å finne mannen.

- Etter omlag halvannen time ble han pågrepet ikke langt unna stedet han stakk fra. Det foregikk uten dramatikk, sier Kverme.

29-åringen er samme mann som i sommer ble holdt kidnappet av kriminelle i Stockholm i flere døgn før han ble funnet på gata i den svenske hovedstaden med et belte fylt med sprengstoff rundt kroppen.

Siden det har han dukket opp i flere sammenhenger. 8. oktober i fjor ble han pågrepet i Ski, etter å ha forsøkt å rømme fra politiet ved å hoppe fra andre etasje. Han var da mistenkt for flere forhold, men klarte å rømme 20. desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer