Bombebelte-mannen tatt igjen

Væpnet politijakt med hunder og helikopter i Oslo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bare tre dager etter at politiet forrige gang prøvde å pågripe den 29 år gamle mannen, utløste han en ny stor politiaksjon i dag.

- En politipatrulje skulle klokka 12.40 sjekke mannen for et forhold på en adresse på Bergkrystallen. Han stakk av, men snudde seg og viste fram en blank gjenstand. Politifolkene oppfattet dette som et mulig skytevåpen, og trakk seg derfor tilbake, opplyser operativ uteleder Kjell Jan Kverme til Dagbladet.no

På bakgrunn av den antatte våpentrusselen og den svært spesielle forhistorien til 29-åringen satte politiet inn helikopter, store bevæpnede politistyrker og patruljer med hunder for å finne mannen.

- Etter omlag halvannen time ble han pågrepet ikke langt unna stedet han stakk fra. Det foregikk uten dramatikk, sier Kverme.

29-åringen er samme mann som i sommer ble holdt kidnappet av kriminelle i Stockholm i flere døgn før han ble funnet på gata i den svenske hovedstaden med et belte fylt med sprengstoff rundt kroppen.

Siden det har han dukket opp i flere sammenhenger. 8. oktober i fjor ble han pågrepet i Ski, etter å ha forsøkt å rømme fra politiet ved å hoppe fra andre etasje. Han var da mistenkt for flere forhold, men klarte å rømme 20. desember.

Sist fredag krasjet han med bil i en stolpe da en politipatrulje fulgte etter ham. Så truet han med å skyte politifolkene, men 29-åringen klarte da å stikke av før bevæpnet politi kunne ta opp jakten.

TATT - IGJEN: Den norske 29-åringen ble pågrepet uten dramatikk av sivilt politi i dette området på Bergkrystallen i Oslo. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
TATT - IGJEN: Den norske 29-åringen ble pågrepet uten dramatikk av sivilt politi i dette området på Bergkrystallen i Oslo. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer
<B>KIDNAPPET:</B> I sommer førte den spektakulære kidnappingen av 29-åringen i Stockholm overskrifter i flere utenlandske medier.