Bombebilens skilter funnet nedgravd

Den 37 år gamle Hells Angels-mannen fra Romerike, som påtalemyndigheten med et nødrop fikk varetektsfengslet for dødsbomben i Drammen, anker lagmannsrettens kjennelse til Høyesteretts kjæremålsutvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig har politiet gjort et viktig funn av nedgravde bilskilter utenfor Lillestrøm, som tilhører transporteren som sprengstoffet ble plassert i utenfor Bandidos-hovedkvarteret 4. juli i år.

37-åringens forsvarer, advokat Per Sjong Larsen, sier til Dagbladet:

- Vi påkjærer fengslingen på fire ukers varetekt på bakgrunn av lagmannsrettens saksbehandling. Etter vår mening er begrunnelsen for kjennelsen mangelfull.

Det er ikke tatt tilstrekkelige hensyn til momenter som taler til min klients fordel. Dette betyr at vi ønsker at Høyesterett skal oppheve lagmannsrettens kjennelse, slik at fengslingen kommer opp på nytt i lagmannsretten.

En dommer i lagmannsretten ville løslate 37-åringen, mens to stemte for fengsling.

37-åringen og en 33-åring som ble løslatt fredag, er knyttet til den stjålne transporteren med sprengstoffet som eksploderte utenfor Bandidos-hovedkvarteret, og drepte en tilfeldig forbipasserende kvinne.

Et vitne har gitt opplysninger som politiet har tolket dithen at vitnet og 33-åringen hentet den omtalte transporteren hjemme hos 37-åringen - og tauet den til Statoil-stasjonen på Kjeller i sommer.

Ifølge vitnet klipte de skiltene av bombebilen, som ble stjålet i Vestfold i fjor. Skiltene gravde 33-åringen og vitnet ned utenfor Lillestrøm.
Etter anvisning fra vitnet har politiet nå funnet skiltene.