Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombedramaet over

16-åring innrømmer å ha ringt inn trusselen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et av Stjørdals største kjøpesentre, Torgkvartalet, ble evakuert etter at det ble ringt inn en bombetrussel klokka 11.45 i dag.

Nettsiden Stjørdalsnett har et webkamera som peker rett mot kjøpesenteret. Du kunne dermed følge dramaet direkte.

Men en bombehund fra Forsvaret, som tilfeldigvis befant seg i nabokommunen Selbu, gikk gjennom senteret i en time uten å finne noen bomber.

En 16-åring har kontaktet politiet og innrømmet at det var han som ringte inn bombetrusselen mot kjøpesenteret. Politiet skal ha vært klar over identiteten på gutten før han selv tok kontakt.

- Vi har en formening om hva motivet var, men vil ikke gå ut med det, sier lensmann Kjetil Mjøsund til <a href=http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=259158>VG-nett.</a>

Torgkvartalet er et relativt stort kjøpesenter, med omtrent 50 butikker og et 20-talls andre virksomheter under samme tak.

Bombehund

Politiet opplyste før dramaet ble avblåst at de vurderte situasjonen fortløpende.

- Vi avventer situasjonen, og vurderer innholdet i meldingen som ble ringt inn, sier lensmann Kjetil Mjøsund ved Stjørdal lennsmannskontor til Dagbladet.no.

Politiet jobber nå blant annet med å spore opp samtalen, som ble ringt in til en telefonkiosk inne på kjøpesenteret.

-Evakuert under julehandel

Det er ikke klart hvor mange mennesker som var inne i senteret da trusselen ble ringt inn, men det antas at det var et stort antall.

- Det er midt i julehandelen, sier Røstad.

Evakueringen av senteret skal imidlertid ha forløpt uten spesielle problemer.

- Men det er jo klart at folk blir oppskaket av slikt, sier lensmann Mjøsund.

Nærmere 400 ansatte og flere hundre kunder ble evakuert etter at trusselen kom inn til en telefonkiosk på kjøpesenteret.

40 personer fra de 20 leilighetene på toppen av kjøpesenteret ble også evakuert. Personen som mottok trusselen er avhørt, men politiet vet ikke hvem som ringte inn trusselen, melder NTB.

Følg bombedramaet i Stjørdal <a href=http://stjordalsnett.no/webcam/bunn.html>direkte på Stjørdalnetts webkamera</A>.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media