- Bombedrøm startet evakuering på plattform

Stor forvirring kan ha ført til den kostbare redningsaksjonen i Nordsjøen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Evakueringen av 161 oljearbeidere fra boligplattformen «Safe Scandinavia» i går er trolig den største redningsaksjonen i Nordsjøen noensinne. Nå viser det seg at det kan ha vært en drøm som startet evakueringen, melder The Scotsman.

En 23-årig kvinne skal ifølge personer om bord på plattformen ha drømt at det var en bombe på boligplattformen, noe som gjorde at alarmen gikk.

Jake Molloy, som er leder for en av de største fagforeningene som representerer oljearbeiderne, forteller at han har hørt om kvinnens drøm gjennom familiene til personer på plattformen, som har ringt hjem og fortalt om hendelsen.

- Hun har tydeligvis fortalt om det til noen, de har fortalt det til noen andre, og så har det gått videre. På en eller annen måte kom det til ledelsen, sier Molloy om bombedrømmen.

Møter i retten

I går kom det først meldinger om at det var blitt funnet en mistenkelig gjenstand om bord, mens det senere har kommet fram at det var en uttalelse fra den 23 år gamle kvinnen som satte i gang evakueringen. Kvinnen skal ifølge The Guardian møte i retten i Aberdeen i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer