Bombeekplosjon i turistmylder

En bombe gikk av utenfor et ferjekontor på havna utenfor Aten sent lørdag. Politiet måtte jobbe på spreng for å desarmere bombe nummer to. Hver dag bruker tusenvis av turister havna på vei til de greske øyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen skjedde på billettkontoret til et ferjeselskap da mannen kom inn med et sprenglegeme i en koffert. Ifølge vitner mistet mannen en hånd og var dekket av blod da han ble kjørt bort.

Kort etter fant politiet enda et sprenglegeme på stedet, sammen med en håndgranat og en pistol. Politiet sperret av området og foretok en kontrollert sprengning av bomben.

Politiet sier at attentatet ligner på andre angrep som den greske bygeriljaen har stått bak, uten at noen spesifikk gruppe ble nevnt. Ingen har påtatt seg ansvaret for attentatet.

Attentatet skjedde akkurat idet sommersesongen åpnet, med tusener av turister som bruker Pireus som utgangspunkt for ferjereiser til øyene i Egeerhavet. Det var ikke ventet forsinkelser på grunn av bomben.

Venstreorientert bygerilja har vært aktiv i Hellas siden 1975. En av dem er 17. november-gruppen som har drept 23 grekere og utlendinger. Politiet har aldri greid å arrestere noen av gruppas medlemmer.

(NTB)

TRAVEL HAVN: Det var mange reisende til stede på Pireus-havna da bomba gikk av i 22.30-tida, men bare en person ble skadet.