Bombeeksperter sendt til Haugesund lufthavn

Flyplassen er fortsatt stengt. Pressekonferanse klokken 13 i dag.

STENGT FLYPLASS: Haugesund lufthavn er stengt etter funn av en pakke. Bombeeksperter er sendt fra Oslo. 
Foto: Tor Andre Johannessen
STENGT FLYPLASS: Haugesund lufthavn er stengt etter funn av en pakke. Bombeeksperter er sendt fra Oslo. Foto: Tor Andre JohannessenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugesund lufthavn er fortsatt stengt etter at det ble funnet en gjenstand på et toalett i avgangshallen sent fredag kveld.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt skal ha pressemelding om situasjonen på politihuset klokken 13 i dag.

- Vi tar henvendelsen på alvor og har valgt å kalle inn til pressekonferanse for å holde pressen oppdatert, sier operasjonsleder Trond Friberg.

På grunn av omstendighetene rundt funnet har politiet tilkalt bombeeksperter fra Oslo for å undersøke den mistenkelige gjenstanden. De kommer til Haugesund i løpet av lørdag formiddag.

Klokken 12:45 var bombeekspertene fortsatt ikke kommet på plass, opplyser politiet til Dagbladet.

Operasjonsleder Trond Friberg fra Haugaland og Sunnhordland politidistrikt opplyser at gjenstanden som er funnet er en noe det er vanlig å ha med seg på reise.

- Det er omstendighetene rundt funnet som gjør dette mistenkelig, opplyser Friberg.

Han vil ikke kommentere dette nærmere. Friberg avviser at det har forekommet trusler mot flyplassen.

- Vi håper at gjenstanden bare er hensatt, og at den som eventuelt har glemt den igjen, melder seg når vi nå går ut på denne måten, sier han til Dagbladet. 

Flypassasjerer rammet Et Norwegian-fly skulle tatt av fra Haugesund lufthavn rundt klokken 08:30 i dag. Dette skal trolig ta av fra Haugesund klokken 13:30 dersom situasjonen løser seg på flyplassen. 120 personer skulle vært med dette flyet.

- Vi står klare til å fly så snart vi får klarsignal fra Avinor, opplyser Åsa Larsson, kommunikasjonsarbeider i Norwegian til Dagbladet.

I tillegg skulle et Ryanair-fly fra Bremen ha landet på flyplassen rundt klokken 11, og flere passasjerer skulle reise fra Haugesund og tilbake til Bremen med dette flyet.

Avinor har foreløpig ingen informasjon å gi de reisende i forhold til når dette flyet vil gå eller om hendelsen rammer andre reisende.

Bombeeksperter ikke på plass Bombeekspertene har foreløpig ikke ankommet flyplassen.

- Bombeeksperter fra Oslo politidistrikt ble sendt til Haugesund i dag morges etter anmodning fra det lokale politiet, sier operasjonsleder
Even Jørstad i Oslo politidistrikt.

Inntil situasjonen er avklart, vil flyplassen være stengt og avsperret. Reisende som skal benytte flyplassen, blir bedt om å ta kontakt med sitt reiseselskap, melder NTB.