Bombeeksplosjon i Aten

Ingen skadd i angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bombe eksploderte utenfor bygningene til en gresk næringslivsorganisasjon tidlig tirsdag morgen. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Ingen skal ha blitt skadd i angrepet.

Politiet tror det var en lokal geriljagruppe som sto bak angrepet som er det første av sitt slag siden statsminister Alexis Tsipras kom til makta i januar.

Bomben var tidsinnstilt og plassert i en ryggsekk i nærheten av bygningens inngangsparti. Ifølge politiet ble de advart om bomben av en anonym innringer en halvtime i forveien.

Vitner forteller at det lå knust glass strødd ut over gatene i det som er et av den greske hovedstadens mest travle strøk - bare et steinkast fra parlamentsbygningen.

SISTE: Tirsdag morgen melses det om at det skal ha gått av ytterligere bomber i Egypt. Ifølge Reuters skal to bomber gått av i byen al-Arish. En person skal være drept i angrepet, ifølge statlig TV.

Hellas har hatt en tradisjon for politisk motivert vold, og dette har eskalert siden 2010 - hovedsakelig for å vise motstand mot skatteøkninger, lønns- og pensjonskutt og innblandingen fra internasjonale organer som EU og Det internasjonale pengefondet.