Bombeeksplosjon i Aten

Ingen skadd i angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En bombe eksploderte utenfor bygningene til en gresk næringslivsorganisasjon tidlig tirsdag morgen. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Ingen skal ha blitt skadd i angrepet.Politiet tror det var en lokal geriljagruppe som sto bak angrepet som er det første av sitt slag siden statsminister Alexis Tsipras kom til makta i januar.

Bomben var tidsinnstilt og plassert i en ryggsekk i nærheten av bygningens inngangsparti. Ifølge politiet ble de advart om bomben av en anonym innringer en halvtime i forveien.Vitner forteller at det lå knust glass strødd ut over gatene i det som er et av den greske hovedstadens mest travle strøk - bare et steinkast fra parlamentsbygningen.SISTE: Tirsdag morgen melses det om at det skal ha gått av ytterligere bomber i Egypt. Ifølge Reuters skal to bomber gått av i byen al-Arish. En person skal være drept i angrepet, ifølge statlig TV.

Hellas har hatt en tradisjon for politisk motivert vold, og dette har eskalert siden 2010 - hovedsakelig for å vise motstand mot skatteøkninger, lønns- og pensjonskutt og innblandingen fra internasjonale organer som EU og Det internasjonale pengefondet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer