Bombeeksplosjon i Moskva

Opp til 25 mennesker ble skadd, og flere kan ha blitt drept, i en kraftig bombeeksplosjon i sentrum av Moskva i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet var det terrorister som sto bak eksplosjonen, som skjedde inne i et stort, moderne kjøpesenter under Manesjeplassen like i nærheten av Kreml. Senteret, som strekker seg over tre etasjer, er ett av de største i Europa og ble åpnet under Moskvas 850-årsfeiring i 1997.

I de første meldingene fra nyhetsbyrået Itar-Tass gikk det ikke fram hva som forårsaket eksplosjonen, men etterforskerne opplyste senere at det var en bombe som gikk av.

Politiet kunne ikke bekrefte opplysninger fra Itar-Tass om at flere personer ble drept i eksplosjonen.

Etter at det ble fastslått at det var en bombe som eksploderte, vil politiet trolig rette søkelyset mot opprørsgrupper i Dagestan. Da russiske soldater marsjerte inn i Dagestan for å slå ned et opprør tidligere denne måneden, skjerpet politiet beredskapen i Moskva.

For en uke siden sa lederen for opprørerne Sjamil Basajev at han vil endre strategi og hevne de russiske flyangrepene hvor som helst på russisk jord.

Tidligere i år eksploderte en bombe på hotell Intourist like ved manesjeplassen, men ingen personer kom til skade i denne eksplosjonen.

(NTB-Reuters-AFP)