ETTERFORSKNING: Politiet etterforsker bombeeksplosjonen på sykehuset sentralt i Bangkok. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB Scanpix
ETTERFORSKNING: Politiet etterforsker bombeeksplosjonen på sykehuset sentralt i Bangkok. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB ScanpixVis mer

Bombeeksplosjon på sykehus i Bangkok

24 skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Thailand opplyser ifølge Channel NewsAsia at ei bombe har gått av på et sykehus i Bangkok. 24 er skadd.

Det er King Mongkut Hospital i det sentrale Bangkok som er rammet. De fleste av de skadde har pådratt seg lettere skader, for det meste forårsaket av glassplinter.

Veteraner

Ifølge den lokale TV-stasjonen Thai PBS skjedde eksplosjonen inne i et gjesterom for militære veteraner.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak eksplosjonen.

Bangkoks visepolitimester Sriwara Rangsiramanakul opplyser ifølge Channel NewsAsia at det er funnet ledninger og rester av et batteri. Dette underbygger bombeteorien.

Politiet undersøker nå overvåkingsopptak i jakten på en gjerningsmann.

Som regel i sør

Bombeeksplosjoner forekommer relativt hyppig i Thailand, men er som regel begrenset til landets sørligste provinser, der muslimske separatister opererer.

De siste åra har imidlertid også andre deler av landet blitt rammet av terror. I fjor gikk flere bomber av på turiststeder som Phuket og Hua Hin, mens 20 ble drept i en eksplosjon sentralt i Bangkok i 2015.

Ingen av de nevnte terroraksjonene er fullstendig oppklart, men politiet mistenker hhv. muslimske separatister i førstnevnte sak og den pan-tyrkiske nasjonalistorganisasjonen De grå ulver i sistnevnte.

Dagbladet følger saken.