MISTENKELIG FUNN: Bombeeksperter fra Oslo er på vei til Flekkefjord etter et mistenkelig funn i en privatbolig. Foto: Tipser
MISTENKELIG FUNN: Bombeeksperter fra Oslo er på vei til Flekkefjord etter et mistenkelig funn i en privatbolig. Foto: TipserVis mer

- «Bombefunn» er fyrverkeri

- Trolig fyrverkeri som er modifisert på noe vis, og «ganske uskyldig», sier politiet i Flekkefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bombeeksperter fra Oslo er på vei til Flekkefjord etter et mistenkelig funn i en privatbolig.

Har du tips eller informasjon om denne saken? TIPS DAGBLADET på tlf: 24001000 eller send MMS/SMS til 2400

Funnet ble gjort i en leilighet i en seksmannsbolig torsdag formiddag.

Politiet var på adressen for å pågripe en 24 år gammel mann i forbindelse med en annen sak, skriver VG.

Trolig fyrverkeri Funnet ble gjort i leiligheten til en 24-åring, som skulle pågripes da han er siktet i «en helt annen type sak».

- Vi fant mulige eksplosiver eller noe sprengstoff i leiligheten, og bombegruppa er på vei fra Oslo for å ta en nærmere titt på det, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere hva 24-åringen fra før er siktet for, eller ytterligere detaljer omkring den mulige bomben.

Avisen Agder har snakket med Flekkefjord-lensmann Asbjørn Skåland. Han forteller til avisen at ransakingen av 24-åringens bolig har vært planlagt en stund, og hadde sammenheng med at en mann i boligen tidligere er mistenkt for å stå bak en sprengning i distriktet.

Han forteller til avisen at det er funnet det mannen selv kaller for fyrverkeri:

- Det mulige bombefunnet er trolig fyrverkeri som er modifisert på noe vis, og «ganske uskyldig», sier etterforskningsleder Siv Helen Tveit ved Flekkefjord politistasjon til Dagbladet.

- Det er ikke en bombe eller noe stort, og ikke noe som kommer til å gå av av seg selv. Det er sannsynligvis fyrverkeri. Men det må sjekkes helt ut, og derfor er bombegruppa fortsatt på vei fra Oslo, sier Tveit.

Evakueres Fire personer er evakuert fra to boliger i forbindelse med funnet.

- Eksperter fra Oslo ble kontaktet. De anbefalte oss om å evakuere seksmannsboligen og noen andre boliger i området, sier operasjonsleder Frank Solås.

Et vitne Dagbladet har snakket med på stedet forteller at et strørre område er avsperret rundt boligkomplekset, men at det hele går rolig for seg.

MISTENKELIG FUNN: Flekkefjord-lensmann Asbjørn Skåland forteller til Avisen Agder at det er funnet det mannen kaller for fyrverkeri. Foto: Kristen Munksgaard / Avisen Agder
MISTENKELIG FUNN: Flekkefjord-lensmann Asbjørn Skåland forteller til Avisen Agder at det er funnet det mannen kaller for fyrverkeri. Foto: Kristen Munksgaard / Avisen Agder Vis mer