VAR IKKE BOMBE:  Bombegruppa fra Oslo politidistrikt konkluderte med at det ikke var noen bombe i leiligheten hvor en mann og en kvinne ble pågrepet for knivstikking i natt. Foto: Magne Langåker
VAR IKKE BOMBE: Bombegruppa fra Oslo politidistrikt konkluderte med at det ikke var noen bombe i leiligheten hvor en mann og en kvinne ble pågrepet for knivstikking i natt. Foto: Magne LangåkerVis mer

Bombefunn viste seg å være boks

Politiet fant narrebombe ved pågripelse av par etter knivstikking på Stord i går kveld. En mann er sendt til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet fikk i går kveld ved 22.30-tiden melding om at en kraftig blødende mann befant seg ved drosjehytta i Leirvik sentrum i Stord kommune.

Mannen, som er alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket, ble først fraktet til Stord sykehus før han ble sendt videre til Haukeland sykehus i Bergen. To personer er pågrepet etter knivstikkinga.

- Vi antar at han ble knivstukket på bopelen til de to personene vi har pågrepet. Vi har fulgt blodspor tilbake dit. Kriminalteknikere vil undersøke dette i dag, sier Oddavar Olsen, operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til Dagbladet.

Fant hjemmelaget bombe Hundepatruljer og bevæpnet politi rykket ut til stedet, og aksjonerte så mot en leilighet i nærheten av sentrum. Der ble en mann (28) og en kvinne (23) pågrepet.

Inne i leiligheten fant også politiet en hjemmelaget bombe. Bombegruppen i Oslo politidistrikt har undersøkt objektet og avkreftet at det noen gang har vært snakk om noen bombe.

- Den hjemmelagde bomben var egnetlig ingen ting. Det var verken sprengstoff eller eksplosiver i den. Det var en boks med en slags fyrmekanisme som gikk ut og inn av boksen, sier Ragnar Austerheim, operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til Dagbladet like før klokka 08.

Tidligere trodde politiet at det var snakk om en bombe på størrelse med en stor boks.

Sperret område Den fornærmede og de to pågrepne er bekjente, ifølge politiet. Alle de tre er også kjenninger av politiet.

- Det er noe som tyder på at alle de tre tilhører et belastet miljø, sier Olsen.

Området er avsperret og politiet har opprettet vakthold. Kriminalteknikere er nå på stedet.

- I dag vil vi utføre tekniske og taktiske undersøkelser.

I LEIRVIK:  To personer er pågrepet i en leilighet hvor politiet også fant en hjemmelaget bombe. Kart: Google Maps
I LEIRVIK: To personer er pågrepet i en leilighet hvor politiet også fant en hjemmelaget bombe. Kart: Google Maps Vis mer