GRANSKES: Granskerne skal vurdere om det kan dras lærdom av angrepet som kan gjøre hverdagen for de norske styrkene tryggere i framtida. Granskerne har ikke ambisjoner om å få bekreftet hvem som sto bak bombeattentatet, og det er usikkert om de kommer til å besøke åstedet noen mil utenfor Meymaneh. Foto: Jonte Wentzel/Dagbladet
GRANSKES: Granskerne skal vurdere om det kan dras lærdom av angrepet som kan gjøre hverdagen for de norske styrkene tryggere i framtida. Granskerne har ikke ambisjoner om å få bekreftet hvem som sto bak bombeattentatet, og det er usikkert om de kommer til å besøke åstedet noen mil utenfor Meymaneh. Foto: Jonte Wentzel/DagbladetVis mer

Bombegransking ferdig i midten av juli

Gransker tragedien der fire norske soldater ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Granskingsrapporten om bombeangrepet utenfor Maimana i Nord-Afghanistan skal etter planen være klar i midten av juli.

Det opplyser oberst Steinar Hannestad, som leder gruppen som har i oppgave å undersøke hva som skjedde da fire norske soldater ble drept i en veibombeeksplosjon.

Hannestad og hans folk skal vurdere om det kan dras lærdom av angrepet som kan gjøre hverdagen for de norske styrkene tryggere i framtida.

Granskerne har ikke ambisjoner om å få bekreftet hvem som sto bak bombeattentatet, og det er usikkert om de kommer til å besøke åstedet noen mil utenfor Meymaneh.

- Det er nok lite å se der nå. Det har vært folk ute for å undersøke åstedet allerede, sier Hannestad til NTB.

Han kom til Afghanistan onsdag sammen med forsvarsminister Grete Faremo og forsvarssjef Harald Sunde.

Gruppen han leder, skal snakke med en rekke vitner som befant seg i nærheten da angrepet skjedde. Trolig vil granskerne også ha samtaler med flere amerikanere som var på stedet kort tid senere.

(NTB)