SPERRER AV: Fredag ble en mann i 40-åra siktet i forbindelse med bomben som ble sendt til politiet. Politiet sprerret fredag kveld av et stort område rundt blokka der siktede bor. Reporter: Audun Hageskal. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

BOMBE SENDT TIL POLITIHUS

Bombegruppa har tatt seg inn i siktedes leilighet

Undersøker leilighet med lommelykter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SKEDSMO (Dagbladet): Politiet sprerret fredag kveld av et stort område rundt blokka der den bombesiktede mannen bor.

Sperringene er satt nærmere 100 meter fra boligblokka siktede bor i. De av naboene som ikke var hjemme da politiet gikk til aksjon, fikk ikke lov til å slippe inn i sine egne leiligheter. Mens dem som var hjemme på tidspunktet er evakuert.

Dagbladet får opplyst av innsatsleder Anders Bru at det var et titalls naboer som ble evakuert fredag kveld .

Like etter klokka 22 opplyser Øst politidistrikt på Twitter at aktuelle beboere som har vært evakuert har fått beskjed om å flytte tilbake.

- Vi jobber fortsatt med undersøkelser på stedet, står det.

I TILFELLE EKSPLOSJON: Bru forklarer at brannbilen er tilkalt rutinemessig i tilfelle noe skal eksplodere.
I TILFELLE EKSPLOSJON: Bru forklarer at brannbilen er tilkalt rutinemessig i tilfelle noe skal eksplodere. Vis mer

- Bombegruppe på plass

Bombegruppa har vært på plass på stedet sammen med krimteknikere, ambulanse og brannbil i løpet av kvelden. Innsatsleder Anders Bru forklarer at brannbilen ble tilkalt rutinemessig i tilfelle noe skal eksplodere.

Politiet tok seg ved 20.30-tiden inn i siktedes leilighet. Da hadde de tidligere undersøkt den utenfra med kranbil, og undersøkt siktedes garasje og kjellerbod.

Dagbladets reporter på stedet beskriver at politiet lyser inne i leiligheten med lommelykter.

- Bombegruppa er inne i leiligheten og vi undersøker leiligheten nå. Det er vanskelig å gi noe tidsperspektiv for undersøkelsene på stedet. Det er foreløpig ikke aktuelt å evakuere flere naboer enn de som allerede er evakuert, sier Bru til Dagbladet.

Han vil ikke si hvordan de kom seg inn i siktedes leilighet eller hva som møtte dem der.

KRANBIL: Politiet undersøker siktedes leilighet med kranbil.
KRANBIL: Politiet undersøker siktedes leilighet med kranbil. Vis mer

Naboer som Dagbladet har snakket med beskriver nabolaget som rolig og den siktede mannen som en person som ikke gjør så mye ut av seg.

Ifølge opplysninger Dagbladet har fått skal siktede ha operert med flere navn på sin egen postkasse til tross for at han bor alene i leiligheten. Han skal ha bodd på adressen i nærmere ti år.

Flere naboer sier de har observert overvåkingskameraer som peker ut fra leiligheten.

Pågrepet fredag

Det var fredag ettermiddag at politiet opplyste at de har pågrepet en mann i 40-åra etter bombefunnet ved politihuset i Ski onsdag. Mannen er nå siktet for drapsforsøk, men nekter straffskyld.

Mannen har en lang historikk med konflikt med det lokale politidistriktet.

Etter det Dagbladet erfarer, skal mannens historie være knyttet til psykiatri og ikke ideologi. Personer med kjennskap til mannen beskriver at han føler seg som en normal borger som føler seg overkjørt av systemet.

SPRENGSTOFF: Dette vet vi om den mistenkelige pakken sendt til politiet onsdag 5. desember - som viste seg å inneholde sprengstoff. Video: Freddie Larsen og NTB Scanpix. Klipp: Ingrid Cogorno Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer