Bombegruppa rykket ut til mistenkelig pakke - destruerte designsko

Pakkesentralen til TNT Norge ble evakuert etter funn av en mistenkelig pakke.

MISTENKSOMT INNHOLD: Politiets bombegruppe rykket mandag til Kjeller i Akershus etter funn av mistenkelig innhold. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM/OSLO (Dagbladet): Politiets bombegruppe rykket mandag kveld ut til TNT-bygget i Leiraveien i Lillestrøm, etter at ansatte oppdaget en mistenkelig pakke. Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

- Det er snakk om en pakke som gikk gjennom en røntgenmaskin, og det er mistanke om at den inneholder eksplosiver, sa operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til Dagbladet like etter klokka 21.00

Klokka 22.07 melder imidlertid politiet at bombegruppa har undersøkt gjenstanden, og funnet ut at den er ufarlig. Pakka ble likevel destruert, melder politiet.

- Det lå et par sko i pakken. I den ene såla var det noen ledninger, og noe som kunne se ut som en fenghette. I tillegg var det en USB-inngang på siden av såla, som kan ha vært koblet opp mot noen lys, sier Sandberg til Dagbladet klokka 22.40.

EVAKUERT: Pakkesentralen til TNT Norge i Lillestrøm ble evakuert etter funn av en mistenkelig pakke. Foto: Frank Karlsen
EVAKUERT: Pakkesentralen til TNT Norge i Lillestrøm ble evakuert etter funn av en mistenkelig pakke. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Skulle til Paris

Operasjonslederen vedgår at politiet ikke har fått klarhet i hvilken funksjon dette hadde, men sier det er klart at pakken ikke inneholdt eksplosiver og at saken dermed er avsluttet fra politiets side.

Pakken, som skal ha inneholdt designsko, ble sendt fra Østlandet med destinasjon Paris i Frankrike. Så langt kom den altså aldri.

- Vil det si at det sitter en person i Oslo eller Paris og er skuffet over at politiet har destruert skoa deres?

- Vel, pakken skulle tilbake til Paris - så de blir nok litt vonbrotne, sier Sandberg.

Politiet lyktes mandag kveld med å komme i kontakt med avsender av pakken, som er en mann fra Østlandet.

- Han hadde hatt skoene på lån, og skulle sende dem tilbake til Paris. Han visste ikke hva det som lå i sålen kunne være, sier Sandberg.

Politiets innsatsleder på stedet sa til frammøtt presse i Lillestrøm at pakken ikke ble destruert, og at den skal sendes med fly til Paris. Dette avvises imidlertid av to operasjonsledere i Øst politidistrikt.

MISTENKELIG PAKKE: Politiets bombegruppe rykket mandag kveld ut til TNT-bygget i Leiraveien i Lillestrøm, etter at ansatte oppdaget en mistenkelig pakke. Foto: Frank Karlsen
MISTENKELIG PAKKE: Politiets bombegruppe rykket mandag kveld ut til TNT-bygget i Leiraveien i Lillestrøm, etter at ansatte oppdaget en mistenkelig pakke. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Evakuerte

Rundt 25 ansatte hadde allerede evakuert seg selv da politiet ankom stedet. Etter å ha undersøkt et røntgenbilde av pakken, valgte bombegruppa å evakuere rommet der pakken ble funnet.

Det var basert på et røntgenbilde av pakken at politiet besluttet å evakuere rommet den befant seg i. Det var aldri vurdert som aktuelt å evakuere et større område.

TNT er et firma som tilbyr frakttjenester. Selskapets hovedkontor ligger i Leiraveien i Lillestrøm. Det var i forbindelse med en rutineskanning av en pakke ved hovedkontoret, at den mistenkelige pakken ble oppdaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer