Bombegruppa sprengte eksplosiver

Ble funnet i bolig og bil på Sola.

FRAKTET BORT SPRENGSTOFF: Politiets etterforskere fraktet tidligere i dag sprengstoff fra mannens bolig til Vatnaleiren, hvor det ble destruert. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FRAKTET BORT SPRENGSTOFF: Politiets etterforskere fraktet tidligere i dag sprengstoff fra mannens bolig til Vatnaleiren, hvor det ble destruert. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Politiets bombegruppa sprengte i 21-tida sprengladningene som ble funnet i en privatbolig og en bil på Sola ved Stavanger tidligere i dag.

- Dette foregår i Vatneleiren, øst for Sandnes sentrum, opplyser Jostein Reiestad, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, til Dagbladet.

Etter ønske fra bombegruppa, som er sendt fra Oslo, gikk politiet ut på Twitter og varslet om de kontrollerte detoneringene, for at naboer til leiren skulle være forberedt.

Trafikkontroll

En 25-årig mann ble i forbindelse med sprengstoffunnet pågrepet etter en trafikkontroll der politiet fant sprengstoff i bilen hans. Videre søk i boligen avdekket ytterligere eksplosiver.

Operasjonsleder Reiestad opplyser at han ikke kjenner til hva slags sprengstoff som er funnet. Politiets etterforskere ble tidligere i dag sett bærende på innpakket sprengstoff, som ble fraktet til Vatneleiren for destruksjon.

Ikke avhørt

Ifølge Stavanger Aftenblad er den pågrepne mannen en kjenning av politiet, men det er uklart hva han skulle med sprengstoffet.

FORSVARER: Anne Kroken forsvarer den siktede 25-åringen. Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix
FORSVARER: Anne Kroken forsvarer den siktede 25-åringen. Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix Vis mer

- Han er ikke avhørt ennå. Det vil sannsynligvis skje først i morgen, sier hans forsvarer Anne Kroken til Dagbladet i kveld.

Tidligere i dag opplyste advokaten at det lå an til fengsling av klienten i morgen.

- Jeg håper han ikke blir framstilt. Han er innstilt på å gi forklaring til politiet, understreker Kroken.

Siden 25-åringen ennå ikke er avhørt, har han heller ikke tatt stilling til straffskyld.