Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombegruppa til Stavanger etter funn av mulige eksplosiver

Politiet aksjonerte mot et bolighus på Gausel i Stavanger etter funn av mulig eksplosiver torsdag ettermiddag.

SPERRET AV: Politiet har torsdag ettermiddag sperret av et bolighus på Gausel i Stavanger etter funn av mulige eksplosiver. Foto: Heidi Karin Gilje Skog
SPERRET AV: Politiet har torsdag ettermiddag sperret av et bolighus på Gausel i Stavanger etter funn av mulige eksplosiver. Foto: Heidi Karin Gilje Skog Vis mer

SISTE: Politiet opplyser i en pressemelding at de vil fortsette å undersøke de mulige eksplosivene torsdag kveld. Det er opprettet vakthold utenfor bolighuset.

- Vi er i gang med en aksjon etter funn av gjenstander som kan være eksplosiver. Det er ikke fare for omgivelsene, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Olaug Bjørnsen, til Stavanger Aftenblad.

Politiet har sperret av en bolig og et område rundt boligen. Ingen i området blir evakuert.

- Vi har funnet noe som vi ikke vet hva er, som vi må undersøke. Vi har sperret av området. Bombegruppa kommer for å bistå oss, utdyper operasjonsleder Jøran Solheim til Dagbladet.

Etter det Aftenbladet erfarer, er dette boligen der en mann ble pågrepet i september, etter at det ble funnet våpen og ammunisjon i boligen.

Politiet ransaket boligen den gang i forbindelse med en straffesak.

- I forbindelse med straffesaken ble det gjort undersøkelser i mannens bolig på Gausel i Stavanger. Det er beslaglagt våpen og ammunisjon. Det er også gjort funn av gjenstander som kan stamme fra Forsvaret, opplyste jourhavende jurist Erik Engløkk i en pressemelding.

Mannen ble seinere siktet for oppbevaring av sprengstoff. Mannen, som er 71 år, har erkjent delvis straffskyld for de forholdene, skriver Aftenbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media