Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombegruppa til Waras bolig etter dette funnet

Fant tøystykke festet til familiebilen hos justisminister Tor Mikkel Wara.

BOMBEGRUPPA PÅ PLASS: Politiet i Oslo fikk like før klokka 19 mandag kveld fikk politiet melding om funn av en mistenkelig gjenstand utenfor justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo. Bombegruppa ble sendt ut for å undersøke gjenstanden, som de har konkludert med at ikke er farlig. Video: Bjørn Carlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo fikk like før klokka 19 mandag kveld melding om funn av en mistenkelig gjenstand utenfor justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo.

Det var justisministerens familie selv som meldte om gjenstanden.

Det viser seg at det er snakk om et tøystykke som er festet til familiens bil.

- Det ble oppdaget i 19-tida da vedkommende var ute og kjørt og hadde parkert bilen. Det er snakk om et tøystykke med flasker, sier innsatsleder Steinar Bjerke til Dagbladet.

UNDERSØKELSER: Det var festet et tøystykke til Wara-familiens bil. Familien selv meldte om den mistenkelige gjenstanden før politiet gjorde undersøkelser. Foto: Bjørn Carlsen
UNDERSØKELSER: Det var festet et tøystykke til Wara-familiens bil. Familien selv meldte om den mistenkelige gjenstanden før politiet gjorde undersøkelser. Foto: Bjørn Carlsen Vis mer

De mener tøystykket ikke er plassert på bilen ved familiens hus.

Det ser helt tydelig ut som om tøystykket er bundet fast med knute i en krok under støtfangeren.

- Kan det ha vært brennbar væske i flaskene eller på tøystykket?

- Det er ikke ferdig analysert ennå, så jeg har ikke noe kunnskap om det. Gjenstanden ble imidlertid vurdert til å være ufarlig, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Dagbladet.

Han sier at politiet ble ferdig med undersøkelsene på stedet rundt 22.35 fredag kveld.

- Vi har gjenopptatt den vanlige tilstedeværelsen vi har der, så får vi se hva man kommer fram til. Det er gjenstand for etterforskning om dette var tilfeldigheter eller om det var noen som ønsket å framprovosere noe, sier han.

Kan være sammenheng

Politiet kan ikke utelukke sammenheng med de tidligere truslene på adressen, opplyser Bjerke til Dagbladet. Dette blir nå etterforsket.

BUNDET FAST: Det er ser tydelig ut som om tøystykker og de påknyttede flaskene, er bundet fast i en krok under bilens støtsfanger. Foto: Bjørn Carlsen
BUNDET FAST: Det er ser tydelig ut som om tøystykker og de påknyttede flaskene, er bundet fast i en krok under bilens støtsfanger. Foto: Bjørn Carlsen Vis mer

Vaktleder Roger Hjertø ved Kriminalvakta i Oslo-politiet opplyser at det ennå ikke er tatt stilling til om det vil bli innført ekstra vakthold ved boligen.

- Det vil bli tatt stilling til det når vi vet mer om hva som har skjedd. Det er ikke tatt noen avgjørelse der. Vi må få på plass faktum først, sier han til Dagbladet.

PST og Oslo-politiet samarbeider om sikkerheten rundt justisministeren. Justisdepartementet ønsker ikke å kommentere saken, og viser til politiet.

Natt til 6. desember i fjor tegnet noen et hakekors og skrev ordet «rasisit» på huset og bilen til justisministeren. I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på en bil som sto parkert ved huset, noe som ble ansett som et forsøk på å tenne på bilen eller en trussel om det. 17. januar var det et branntilløp i søppelkassen på utsiden av Waras hus.

STOR AKSJON: En rekke politifolk var utenfor boligen mandag kveld. Foto: Bjørn Carlsen
STOR AKSJON: En rekke politifolk var utenfor boligen mandag kveld. Foto: Bjørn Carlsen Vis mer

Stor politiinnsats

Politiet vet ikke hva det dreier seg om eller hvem som har festet tøystykke. Like før 20. 30 i kveld var det til sammen åtte politibiler, både uniformerte og sivile, utenfor justisministerens bolig, og politiet ser på hendelsen som svært alvorlig.

Krimteknikere ankommer også stedet i kveld.

Bombegruppa ble i kveld sendt ut for å undersøke gjenstanden, som de har konkludert med at ikke er farlig.

- Grunnlag for undersøkelser

- Grunnlaget for at vi er der er at det ble funnet en gjenstand på utsiden, som ikke var naturlig. Den ønsket vi å undersøke nærmere. Bombegruppa er der nå og gjør undersøkelser. Vi har funnet ut at gjenstanden er ufarlig, men den ligger der, og det ønsker vi å undersøke ytterligere. Vi oppretter sak for å avdekke hvordan den kom dit, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Dagbladet.

- Funnet utenfor hos meg og deg hadde den nok ikke vært å anse som farlig, men utenfor justisministerens bolig, med det trusselbildet som er, er det grunnlag for undersøkelser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!