Bombegruppa undersøkte mistenkelig bag i ambassadørbolig

Bag ble kastet inn til Egypts ambassadør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 16.30 meldte politiet at de undersøker en bag som ble kastet inn den egyptiske ambassadørens bolig i Drammensveien i Oslo.

Kastet over gjerdet - Ambassadens sikkerhetsansvarlig ringte og sa det var noen som hadde kastet en bag over gjerdet til boligen. For å undersøke hva som er i bagen på en sikker måte, må vi ha kompetent personell som gjør det, og vi har derfor sendt ut bombegruppa, sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Dagbladet klokka 17.

Egypt sin ambassade og ambassadørboligen ligger begge i Drammensveien. Det var ambassadørboligen som politiet rykket ut til.

Ikke sprengstoff I 18-tiden hadde politiet sjekket ut bagen. Dagbladets reporter på stedet sier politiet ikke vil opplyse hva bagen inneholdt, men at den ikke inneholdt sprengstoff.

BOMBEHUND: Politiets bombegruppe rykket ut og undersøkte gjenstanden. Foto: Geir Barstein / Dagbladet
BOMBEHUND: Politiets bombegruppe rykket ut og undersøkte gjenstanden. Foto: Geir Barstein / Dagbladet Vis mer

- Vi har sperret av et område rundt boligen og vurdert evakuering av flere nabohus, opplyste operasjonsleder Gulbrandsen.

Politiet evakuerte også ambassadørboligen.

Jakter mann Politiet jakter nå på en mann som kan ha stått bak kastingen av bagen.

 KASTET MISTENKELIG BAG:  En bag ble kastet over gjerdet og inn til ambassadørboligen til Egypt i firetiden i dag ettermiddag. Foto: Geir Barstein / Dagbladet
KASTET MISTENKELIG BAG: En bag ble kastet over gjerdet og inn til ambassadørboligen til Egypt i firetiden i dag ettermiddag. Foto: Geir Barstein / Dagbladet Vis mer