Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombegruppa utførte sprengning på nedlagt sukkerfabrikk i Sverige

Men politiet ønsker ikke å opplyse om hva det dreier seg om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi utførte natt til tirsdag en kontrollert sprengning av et objekt på en nedlagt sukkerfabrikk i Hasslarp i Helsingborg.

Men politiet er svært tilbakeholdne med informasjon om politiaksjonen.

-  Jeg kan ikke nekte for at det er politi på stedet, men det er for øyeblikket ikke noe mer jeg kan si om hvorfor de befinner seg der. Men dette er ikke en aksjon som er initiert av operasjonssentralen. Det er en annen politienhet som har ledet dette, sier Stephan Söderholm ved politiets operasjonssentral i Skåne til Expressen.

Helsingborgs Dagblad
skriver at oppdraget pågikk i flere timer mandag kveld, og klokka 00.45 hørtes et kraftig smell fra området. Ifølge vitner avisa har snakket med har politiet anholdt en person på stedet og søkt i området med hund.

- Vi er på stedet i forbindelse med et annet forhold, og da fant politiet en gjenstand vi anså som farlig. Bombegruppen håndterte gjenstanden rett før klokka 01. Men jeg kan ikke kommentere hva slags objekt det dreier seg om, sier Ola Tufvesson ved politiet i Skåne til Helsingborgs Dagblad.

Ifølge et vitne Expressen har snakket med, ble det hørt et titalls smell like etter midnatt. Sukkerfabrikken ble nedlagt i 2008, og det er nå hovedsakelig lagerbygninger i området.