Bombejubel for Clinton

NEW YORK (Dagbladet): Det var jubel for president Bill Clinton fra nesten alle kanter på hjemmebane dagen etter de overraskende angrepene på Afghanistan og Sudan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Inntil videre må vi leve med den gåten det er at Clinton både er en ren kjeltring og en god president,» skriver en kommentator etter bombeangrepene.

Pinlig

Mandag ynket nasjonen seg over presidentens pinlige innrømmelse om forholdet til Monica Lewinsky.
Torsdag satt han igjen i det ovale kontor med flagget i ryggen, og erklærte langvarig krig mot alle verdens terrorister som angriper amerikanere og amerikansk eiendom.
Meningsmålingene viste at mellom 66 og 80 prosent av folket støtter bombingen. Sympatien er stor også fra hans politiske motstandere. Hans politiske allierte gledet seg over at de kunne støtte ham i noe som er populært hos velgerne. 30 prosent tror imidlertid Clinton beordret angrepene for å ta oppmerksomheten bort fra sexskandalen, men over 60 prosent mener han fortsatt gjør en god jobb. Over halvparten av amerikanerne mener Clinton bør fortsette som president.

«Riktig»

Senator Arlen Specter leverte den beste illustrasjon på stemningsskiftet i nasjonen. Han var blant de første som ble spurt om å kommentere bombeangrepene og stilte spørsmål ved tidspunktet angrepet skjedde på. Han mer enn antydet at Bill Clinton forsøkte seg med en avledningsmanøver for å unngå å bli trukket dypere ned i Monica-sumpen.

Få timer seinere hadde senatoren karret seg tilbake på tørt land, og roste presidenten. Specter sa at han hadde fått tilgang til bevisene for terrortruslene mot USA, og var blitt overbevist.
Sikkerhetsstaben til president Bill Clinton hadde i hemmelighet orientert de sentrale lederne i Kongressen. Den republikanske formannen, Newt Gingrich, erklærte umiddelbart at det var «en riktig handling på riktig tidspunkt». Gingrich fikk følge av lederen i Senatet og det store flertallet av medlemmene i begge kamrene i Kongressen. Forsvarsminister William Cohen er den eneste republikaneren i regjeringen til Clinton.

Flere av presidentens kritikere viste til at han aldri ville godta at amerikanske styrker ble brukt til en politisk dekkoperasjon for å redde presidentens frynsete ære.