Bombekvinne la igjen ID-kort og telefonnummer

- Ingen gjør slikt. Hun må være et offer, sier advokaten.

 BOMBEPATRON:  Sprenstoffet PETN, et SIM-kort og ledninger  ble funnet i denne fargepatroner i en printer som var på vei fra Jemen til Chicago. FOTO: POLITIET I DUBAI/EPA/SCANPIX.
BOMBEPATRON: Sprenstoffet PETN, et SIM-kort og ledninger ble funnet i denne fargepatroner i en printer som var på vei fra Jemen til Chicago. FOTO: POLITIET I DUBAI/EPA/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladety):  En talsmann for sikkerhetsmyndighetene i Jemen opplyser i kveld til nyhetsbyrået AP at en kvinne er arrestert -mistenkt for å ha levert de to brevbombene som ble oppdaget i De Forente Arabiske Eimirater fredag.

Begge pakkene ble levert i Jemens hovedstad Sana'a med en jødisk menighet i Chicago som mottaker.

Begge inneholdt det høyeksplosive stoffet PEN i store nok mengder til at et fly styrter hvis bombene blir utløst i lufta.

Var i lufta Tipset om bombene kom mens den ene fortsatt lå på et lager i Dubai og den andre var ombord i et fraktfly som allerede var i lufta - og skulel mellomlande på East Midland-flyplassen i England.

Jemens president Ali Abdullah Saleh sier ikke noe om arrestasjon, men at landets sikkerhetsstyrker etter opplysninger fra Emiratene
og USA har omringet et hus der det skal være en mistenkt kvinne i forbindelse med brevbombene.

Forsvarsadvokaten til kvinnen frykter at hun er et offer i saken.

ID-kort og telefon Advokaten sier hun ble arrestert sammen med sin mor. — Jeg frykter at hun er et offer, siden det ikke henger på greip at en person som skulle utføre en slik operasjon ville legge igjen et bilde av ID-kortet sitt og telefonnummeret, sier Abdel Rahman Burman til Reuters. Den unge kvinnen ble lørdag arrestert i hovedstaden Sana. Hun skal ha blitt oppsporet via et telefonnummer hun skal ha oppgitt til fraktselskapet UPS.

 EKSTRASJEKK:  Bomben var ombord i et fly på jobb for fraktselskapet UPS: Her er et UPS-fly manøvrert ut til siden på flyplassen i Atlanta i USA i dag for en ekstra sjekk. FOTO: AP/SCANPIX.
EKSTRASJEKK: Bomben var ombord i et fly på jobb for fraktselskapet UPS: Her er et UPS-fly manøvrert ut til siden på flyplassen i Atlanta i USA i dag for en ekstra sjekk. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer
 BOMEBPAKKE:  Det høyekplosive sprengstoffet PETN ble funnet i denne pakken, levert i Jemen. Sprengstoffet og utløsemekanisme lå i en fargepatron i denne printeren. FOTO: POLITIET I DUBAI/EPA/SCANPIX.
BOMEBPAKKE: Det høyekplosive sprengstoffet PETN ble funnet i denne pakken, levert i Jemen. Sprengstoffet og utløsemekanisme lå i en fargepatron i denne printeren. FOTO: POLITIET I DUBAI/EPA/SCANPIX. Vis mer