Bombelignende gjenstand funnet etter Oslo-skyting

Politiet har gjort nye funn på Blindern t-banestasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) • Vet du noe om saken eller er du på stedet? Send inn bilder eller tips til 2400@dagbladet.no eller på SMS/MMS til 2400.

- Bombegruppa vår mener det er en mistenkelig gjenstand, og vi har ikke kunnet konkludere med at den er ufarlig. Det er noe som åpenbart er laget for å se ut som en bombe. Men om det faktisk inneholder sprengstoff eller er en dummy, vet vi ikke. Den er bevisst laget for å se ut som en bombe. Den er egna til å skape frykt, sier operasjonsleder Tor Jøkling ved Oslo Politidistrikt til Dagbladet.

Bombehund er på stedet, og politiet bruker nå en røntgenrobot for å undersøke den bombeliknende gjenstanden.

To brannbiler og ambulanse ankommet fysikkbygget på Blindern rett etter klokka ni, opplyser Dagbladets reporter på stedet.

- Gjenstanden ble funnet i en pose på Blindern i natt, sier innsatsleder Bredden.

Politiet har i morgentimene også sperret av inngangen til Blindern t-banestasjon i Oslo, etter et nytt funn av det politiet omtaler som en mistenkelig gjenstand.

Politiet opplyser til NRK at de har funnet en jakke på t-banestasjonen på Blindern. Politiet mistenker at den kan stamme fra en av gjerningsmennene.

En ansatt ved kjemisk instiutt Dagbladet har snakket med så den aktuelle jakken på nyhetene, og mener det er den samme jakken hun så på Blindern t-banestasjon allerede kl 20.30 i går kveld, altså flere timer før skuddene falt på Blindern.

- Det kan være ett av de klesplaggene vi har sikret oss i området, så dette kommer vi til å følge opp, sier operasjonsleder Tor Jøkling til Dagbladet.

Vekter skutt Natt til onsdag ble en vekter skutt og skadd i det samme området, og politiet leter etter to menn.

- Flere skudd ble avført med finkalibert våpen. Vi søker etter gjerningsmennene parallelt med at vi arbeider med den mistenkelige gjensanden, og vi bruker både taktisk og teknisk etterforskning, sier innsatsleder Bredden.

Operasjonsleder Vidar Pedersen gir følgende beskrivelse av gjerningsmannen:

- Han skal være ca 175 cm høy, med rød caps, svart jakke og grå sko. Han beskrives som hvit i huden, og snakket engelsk. Han har ikke gitt noen nærmere beskrivelse av den andre mannen, sier Pedersen.

Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe sier hun er glad for at vi så langt har fått opplyst at vekteren som ble skutt i natt, ikke er alvorlig skadet.

UNDERSØKER MISTENKELIG GJENSTAND: Bombegruppa er nå på plass på Blindern, og undersøker gjenstanden med en røntgenrobot. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UNDERSØKER MISTENKELIG GJENSTAND: Bombegruppa er nå på plass på Blindern, og undersøker gjenstanden med en røntgenrobot. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi har innkalt beredskapsledelsen, og for øvrig avventer vi politiets etterforskning.

Ansatte som skal på jobb i de avsperrede bygg; fysikk, kjemi og astrofysikk, bes om å ikke møte på jobb i dag, da byggene er avsperret

Ønsker tips - Vi ønsker tips fra publikum om personer eller kjøretøy som er observert på Blindern natt til onsdag, sier operasjonsleder Jøkling.
Politiet kaller gjenstanden mistenkelig, og har sperret av et større område mellom fysikkbygget og farmasøytbygget på Blindern.

Den bombeliknende gjenstanden ligger i nærheten av fysikkbygget.

SPERRET AV: Politiet kaller gjenstanden mistenkelig, og har sperret av et større område mellom fysikkbygget og farmasøytbygget på Blindern. Den bombeliknende gjenstanden ligger i nærheten av fysikkbygget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPERRET AV: Politiet kaller gjenstanden mistenkelig, og har sperret av et større område mellom fysikkbygget og farmasøytbygget på Blindern. Den bombeliknende gjenstanden ligger i nærheten av fysikkbygget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Våre folk som fant gjenstanden etter skyteepisoden gjorde en overflatisk undersøkelse Vi vurderte den som mistenkelig på grunn av utseende og måten gjenstanden var lagd på, sier Jøkling.

- Store styrker Vidar Pedersen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, sa følgende til Dagbladet om skyteepisoden i natt.

- Det var vekteren selv som meldte fra til oss kl. 02.43. Han fortalte at han hadde blitt skutt på av to personer i området ved Apalveien på Blindern. Vi har rykket ut med store styrker, og søker etter gjerningspersonene nå.

Vekteren ble behandlet på stedet av helsepersonell, og skal etter forholdene være i god form.

BOMBEALARM: Politiet rykket ut med store styrker etter at det ble meldt om skyting ved Blindern. En vekter ble truffet, men ikke alvorlig skadet. Foto: Tipser.no/Daniel Dale Laabak
BOMBEALARM: Politiet rykket ut med store styrker etter at det ble meldt om skyting ved Blindern. En vekter ble truffet, men ikke alvorlig skadet. Foto: Tipser.no/Daniel Dale Laabak Vis mer

- Han er ikke alvorlig skadet. Han er blitt truffet i vesten, og muligens i armen. Det er trolig skutt med et finkalibret våpen, sier operasjonslederen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram