Bombemann beklager antall døde

En tidligere offiser i det indonesiske luftforsvaret skal ha innrømmet å ha laget Bali-bomben. Han beklager antall døde, men vil ikke si hvem som ba ham lage bomben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Indonesisk politi bekrefter i dag at en mann har meldt seg og sagt at han var den som lagde bomben som lørdag tok livet av over 180 mennesker på ferieøya Bali.

Mannen skal ha fått opplæring i bruk av sprengstoff mens han tjenestegjorde i det indonesiske luftforsvaret. Han ble dimittert på grunn av upassende oppførsel.

Indonesisk politi har funnet spor av det kraftige plastiske sprengstoffet C4 i ruinene etter bombeangrepet. Sprengstoffet har blitt brukt i en rekke terroraksjoner (se faktaboks).

- Dette angrepet har blitt godt planlagt og har krevd ekspertise i avansert bombelaging. Dette har vært en komplisert oppgave som lokale grupper ikke har mulighet til å gjennomføre, sier Mohamad Abdul Hendripriyono, lederen for indonesisk etterretning.

Massiv jakt

C-4

C-4 er et meget kraftig, militært plastisk sprengstoff. Hovedingrediensen er RDX, som også finnes i nyttårsraketter. Sprengstoffet kan enkelt formes for hånd, og kan detonere dersom det brenner.

C4 og terror:

4.1.2002: Smugling avslørt i Rødehavet: Lasteskipet «Karine A», som var fylt med 50 tonn våpen, inneholdt 2,5 tonn med TNT og C4. Lasten var trolig bestilt av Hizbollah-militsen. 22.12.2001: American Airlines Flight 63 på vei fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris til Miami: Abdel Rahim forsøker å sette fyr på sprengstoffet (C4) han har i skoene. 197 mennesker var om bord, og bare heltemodig opptreden fra flypersonalet og passasjerer avverget trolig en katastrofe. 12.10.2000: C4 ble brukt da det amerikanske marinefartøyet «USS Cole» ble utsatt for et terrorangrep i Jemen. 17 soldater ble drept og 39 skadd.

21.12.1989: 270 mennesker døde etter at Pan Am Flight 103 eksploderte over Lockerbie i Skottland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer