Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombemann dømt til 240 års fengsel...

NEW YORK (NTB-AFP-Reuters): Ramzi Yousef ble i dag dømt til 240 års fengsel - altså livsvarig - for å ha stått bak bombingen av World Trade Center i New York og for å ha planlagt attentater mot amerikanske passasjerfly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommeren Kevin Duffy kalte Yousef en tilhenger av død og ødeleggelse, da han dømte ham til 240 år i fengsel, med besøksrettigheter som blir så sterkt begrenset at han i virkeligheten må tilbringe resten av livet isolert. Han kan bare få besøk av familiemedlemmer.

Seks mennesker mistet livet og over 1 000 ble skadd i attentatet mot den 110 etasjer høye bygningen i februar 1993. I november i fjor ble den unge pakistaneren funnet skyldig i forbrytelsen som var en hevn for amerikansk støtte til Israel.

Ifølge et vitne hadde han sagt han hadde håpet det ene tårnet i senteret skulle falle over det andre under eksplosjonen, slik at 250 000 mennesker ble drept.

Straffeutmålingen dekker også en dom Yousef fikk i september 1996 for å ha planlagt å sprenge amerikanske fly mellom USA og Asia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!