Bombemann fengslet

KØBENHAVN (Dagbladet): Politiet i København tror de har avslørt mannen som lagde dødsbomba i Drammen. En 32-åring med nære kontakter til Hells Angels (HA) ble varetektsfengsletlørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bandidos' hovedkvarter på Konnerud ble totalskadd da en bilbombe eksploderte utenfor bygningen natt til 4. juni i fjor.

Den forhenværende HA-presidenten fra København og nåværende president for en Bandidos-avdeling i Skåne, Michael Lerche Olesen (42), slapp unna attentatet. Irene Bekkevold, som tilfeldigvis kjørte forbi, ble drept momentant. Også lokalene til Drammens Is ble smadret.

Politiets mistanker har hele tida vært rettet mot Hells Angels.

Bombene likner

I april ble en ferdig konstruert bombe funnet ved en ren tilfeldighet i Frihavnen i København sentrum. Fra havbunnen hentet dykkere opp bomben, som blant annet besto av to og en halv kilo plastisk sprengstoff og to andre eksplosiver.

Eksperter fra politiet og sakkyndige fra det danske forsvaret har nå slått fast at bombene likner den som ble brukt i Drammen.
Mannen som nå er siktet, ble arrestert fredag. Han mistenkes for å ha konstruert flere av eksplosivene som er blitt brukt under HA-angrep mot Bandidos i Danmark og Sverige.

Røk uklar

Siktede skal ikke ha vært medlem av Hells Angels, men han har hatt såkalt nære forbindelser til motorsykkelbanden. Han skal ha skiftet leir etter at han røk uklar med HA-medlemmer mens han nylig sonet en narkodom.

32-åringen er foreløpig siktet for medvirkning til drap i Drammen og for medvirking på forsøk til drap i forbindelse med flere andre bombesprengninger i perioden 1995- 98.
Krigen mellom HA og Bandidos ble stoppet etter at et medlem av Hells Angels skjøt ned fire og drepte ett medlem av Bandidos i Nord-Sjælland i august i fjor. Innholdet i fredsavtalen er delvis ukjent, men observatører går ut fra at den innebærer en fordeling av territorier i hele Skandinavia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer