Bombemann i Telemark dømt til fengsel

Ble funnet bombe i leiligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 33 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til ett år og fire måneders fengsel etter at det i august ble funnet en bombe i boligen hans i Siljan.

Politiet i Telemark fant 6. august en bombe i mannens leilighet i Siljan da de skulle pågripe 33-åringen for et mulig våpentyveri i Larvik. Bomben besto av rundt 0,6 kilo dynamitt, med kruttlunte og fenghetter.

Over 200 mennesker ble evakuert fra boligfeltet Snurreåsen i Siljan da bomben ble funnet. Politiet i Telemark tilkalte bombegruppa fra Oslo for bistand i saken.

Hjemme hos 33-åringen i Siljan fant politiet i tillegg til bomben 12 kilo haglpatroner, tåregass, ei rifle, et armbrøst samt 15- 20 cannabisplanter og 15 gram hasj.

Mannens forsvarer, Thomas Randby sier til NRK at hans klient er dømt for ulovlig oppbevaring av dynamitt, og at politiet har lagt mannens forklaring til grunn for dommen. Saken gikk som en tilståelsessak.

Randby sier straffen på 16 måneders betinget fengsel er et resultat av flere straffbare forhold.

- Min klient var ute på prøveløslatelse og hadde en resttid på ett år og 20 dager fra en tidligere dom, som er inkludert i den totale straffen. sier Randby.

33-åringen er også dømt for innbrudd i Larvik der det ble stjålet tre rifler, ammunisjon, fiskeutstyr, høyttalere og tre bensindrevne modellbiler. Mannen ble også dømt for bruk av hasj og amfetamin, og for kjøring i narkotikapåvirket tilstand.

(NTB)