Bombemann kan være blant de drepte i Finland

En mann som selv ble drept i bombeeksplosjonen i et finsk kjøpesenter fredag, mistenkes for å stå bak ugjerningen, ifølge finsk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mistenkte skal være en 20 år gammel innfødt finsk mann fra Helsingfors som studerte ved universitetet i byen. Mannen var den siste av ofrene som ble identifisert. Han har ingen kriminell bakgrunn. Politiet var ellers tilbakeholdne med informasjon om mannen.

Politiet vet ikke hva som var motivet for gjerningen, og vet fortsatt ikke om mannen opererte på egen hånd, eller om han hadde medsammensvorne.

Finlands statsminister Paavo Lipponen sa lørdag ettermiddag at han var lettet over at bombeaksjonen var en enkeltstående privat gjerning, melder det finske nyhetsbyrået FNB. -Den raske løsningen er positiv for alle finner og fremfor alt de etterlatte etter ofrene, sa Lipponen.

Bomben var på 2 kilo og inneholdt hagl av den typen som brukes i hagler, opplyser politiet. Etterforskningsleder Tero Haapala sier at bomben er av en type som ikke hvem som helst kan produsere, det kreves en del forhåndskunnskaper.

Sju mennesker ble drept i eksplosjonen i Vanda, like utenfor Helsingfors, og over 60 ble skadd.

NTB