Bombemann pågrepet i Sverige

Truet med å detonere eksplosiver på gård.

EKSPLOSJONSTRUSSEL: Politiets bombegruppe, brannvesen og ambulanse er på blass i Bärfendal i Dingle i Bohuslän. En mann har barrikadert seg på en gård og truer med å detonere eksplosiver. 
Foto: Robert Betzehag / TT / NTB scanpix
EKSPLOSJONSTRUSSEL: Politiets bombegruppe, brannvesen og ambulanse er på blass i Bärfendal i Dingle i Bohuslän. En mann har barrikadert seg på en gård og truer med å detonere eksplosiver. Foto: Robert Betzehag / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Mannen er pågrepet og brakt inn til avhør, melder bohuslaningen.se. Tomten er ikke gjennomsøkt og det er ikke kjent om det faktisk befinner seg sprengladninger der. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med hendelsen.

Mannen ble pågrepet idet han gikk ut av en bygning på tomten.

- Politiet fikk en mulighet, og vurderte det dithen at mannen kunne sikres. Det var udramatisk og ingen ble skadd, sier polititalsmann Christer Fuxborg ved uddevallapolitiet til lokalavisa.

Politiets bombegruppe går nå gjennom eiendommen og søker etter mulige bombefeller.

(Dagbladet): En mann i 50-åra har barrikadert seg og truer med å detonere eksplosiver på en gård ved den svenske bygda Bärfendal i Bohuslän.

- Han har sagt at han vil sprenge dersom noen uvedkommende kommer til plassen, sier Fuxborg til Expressen.se.

En kilde med innsyn i etterforskningen sier til Aftonbladet at mannen mistenkes for å ha utplassert flere sprengladninger på tomten. Han skal angivelig ha tilgang til 20 kilo med eksplosiver, trolig dynamitt.

- Det er en hypotese vi jobber etter. Hvordan han skal utføre trusselen vet vi ikke, men det kan være slik at han har utplassert en form for ladning, sier polititalsmann Christer Fuxborg til avisa.

Et stort område er sperret av mens beboere i området evakueres. Klokka 20.05 gjorde politiet et første forsøk på å ta kontakt med mannen via telefon, ifølge bohuslaningen.se.

- Dette kommer til å ta tid. Vi kommer til å ha forhandlinger med mannen også videre, sier Fuxborg.

- Han befinner seg alene på stedet. Vi har ikke snakket med ham ennå, men kommer til å ta kontakt for å se hvordan han reagerer, sier Fuxborg til bohuslaningen.se.

Mannen skal ha varslet en annen privatperson om trusselen, som igjen tok kontakt med politiet rundt klokka 11 i formiddag. Motivet er ikke kjent.

Ifølge politiet har mannen en bakgrunn som gjør at de tar trusselen alvorlig. Bombegruppen er nå på stedet.

- Vi mistenker at det finnes en form for ferdighet når det gjelder sprengning, sier Fuxborg, men vil ikke gå i detalj omkring det politiet vet om mannen.

Tomten har flere bygninger, og det er uklart hvor mannen befinner seg for øyeblikket.

- Det er en hel del rom i området. Det finnes hus, garasje og flere bygninger. Om han er innendørs eller utenfor er vanskelig å vite, sier Fuxborg til Expressen.

Ytterligere informasjon omkring mannen eller hva slags sprengladning det er snakk om, er foreløpig ikke kjent. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer