<strong>SKULLE GIFTE SEG:</strong> Den 28 år gamle kanadieren som ble pågrepet på Arlanda i går, er nå løslatt. I avhør skal han ha forklart at han skulle til Karachi for å møte sin kommende brud. Foto: Scanpix/EPA/FREDRIK PERSSON
SKULLE GIFTE SEG: Den 28 år gamle kanadieren som ble pågrepet på Arlanda i går, er nå løslatt. I avhør skal han ha forklart at han skulle til Karachi for å møte sin kommende brud. Foto: Scanpix/EPA/FREDRIK PERSSON Vis mer

«Bombemann» skulle til Pakistan for å gifte seg

Nå etterforskes kvinnen som ringte inn tipset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no):Politiet har nå avsluttet etterforskningen av kanadieren (28), som i går ble mistenkt for å ha hatt med seg eksplosiver på Pakistan Airlines' rute 782 mellom Toronto og Karachi.

Nå kommer det fram at han skulle til Pakistan for å gifte seg, ifølge avisa Toronto Star.

Forsøker å få ha til Pakistan Mannen ble pågrepet etter at Pakistan Airlines-flyet med 250 passasjerer om bord gikk ned på Arlanda etter at en kvinne ringte inn en trussel til kanadisk politi fra en telefonkiosk.

I meldingen fra kvinnen het det at mannen på plass 23 L var i besittelse av sprengstoff og kunne sprenge flyet.

Politiet fant ingen eksplosiver om bord på flyet og han nektet en hver befatning med saken.

Politi og bombeeksperter søkte hele lørdagen gjennom flyet og bagasje på jakt etter spor av en bombe eller annen type eksplosiver.

Lørdag ettermiddag ble søket avsluttet uten at noe ble funnet.

I går ettermiddag ble mannen sluppet fri, og svensk politi forsøker nå å hjelpe han med å komme seg på neste fly til Karachi slik at han kan møte sin kommende brud.

- Han var på vei til Pakistan for å gifte seg, sier pressetalsmann Håkon Westin til Toronto Star fra Stockholm.

Det er ikke kjent om han fikk reise allerede lørdag kveld, eller om han måtte vente til søndag.

Falsk bombetrussel Nå undersøker det ridende politiet i Canada om tipset fra kvinnen kan ha vært en ondsinnet bløff.

- Vi tok denne trusselen veldig seriøst, og siden vi ikke hadde mulighet til å  bekrefte troverdigheten av informasjonen der og da, ble det ble iverksatt tiltak for å unngå en dramatisk hendelse, sier politibetjent Marc Laporte.

Samtalen skal ha kommet fra en telefonkiosk i Canada.

- Det pågår nå en etterforskning her, og om det viser seg at tipset var en bløff, kan personen som videreformidlet opplysningene bli straffeforfulgt, sier talskvinne Julie Gagnon i politiet i Canada til nyhetsbyrået TT.

Politiet vil ikke bekrefte opplysninger om at kvinnen som ringte inn, skal ha båret nag til mannen.

- Jeg har oppriktig talt ingen anelse om hvem kvinnen er, sa mannen til Aftonbladet etter at han ble løslatt lørdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer