Bombemann sprengte pizzarestaurant

Minst 17 mennesker er funnet drept etter det voldsomme smellet i lunsjtida i Jerusalem. Over 70 ble såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Attentatmannen er trolig blant de døde. Israels sikkerhetsminister opplyste torsdag ettermiddag at hele 17 mennesker ble drept. Minst seks dødsofre var barn, melder israelsk radio, som oppgir dødstallet til 18.

Eksplosjonen skjedde midt i lunsjtiden i Sbarro's pizzeria, på hjørnet av handlegaten Jaffa Street og King George V Street i sentrum av Jerusalem. Ambulansepersonalet fikk en vanskelig jobb. Mange var innesperret i den ødelagte restauranten.

De døde og de som var alvorlig såret ble brakt bort på bårer. Andre sto blodige, med et forvirret uttrykk i ansiktet, og betraktet de ødelagte omgivelsene. Restaurantens front mot gaten var blåst bort. Det røde, grønne og hvite skiltet med navnet «Sbarro's» hang som et stykke ødelagt metall

Islamsk hellig krig (Islamsk Jihad) har tatt på seg skylden for attentatet. I faksen står det at 23 år gamle Hussein Omar Abu Naseeh gjennomførte «den heltemodige martyraksjonen».

Palestinske selvmordsaksjonister har tatt livet av et stort antall israelere etter at det palestinske opprøret brøt ut i september i fjor.

Den palestinske selvstyremyndigheten gir den israelske regjeringen til Ariel Sharon skylden for attentatet.

- Vi holder Israels statsminister Ariel Sharon fullstendig ansvarlig for det som skjedde. Likvideringene, drapene og terrorismen som han står for og som er trappet opp de siste ukene, fører til dette, sier den palestinske informasjonsministeren Yasser Abed Rabbo.

(NTB)

SELVMORDSBOMBER: Politiet i Jerusalem tror en selvmordsbomber står bak eksplosjonen som har kostet minst 17 mennesker livet i Jerusalem i dag.Foto: SCANPIX/AP
MANGE SKADD: 17 mennesker er drept, og langt flere skadd i bombeaksjonen i Jerusalem.Foto: SCANPIX
UTBOMBET: Pizza-restauranten ble helt utradert av den kraftige selvmords-bomben.Foto: SCANPIX